Ízletes csirkemell zöldborsóval
A csirkemell zöldborsóval egy rendkívül ízletes és egyszerűen elkészíthető fogás, amelyet főbevételeként vagy akár köretként is tálalhatunk.
Hozzávalók
- 4 ks csirkemellé
- Só bors ízlés szerint
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 Közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 g zöldbors (fagyasztott vagy konzerv)
- 1⁄2 Csésze tejföl
Eljárás
A csirkemellfiléket sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukon.
Egy serpenyőben felmelegítjük az olívajat közepes lángon, majd hozzáadjuk a csirkemellfiléket és mindkét oldalukat 4-5 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.
3 A csirkemellfiléket kivesszük a serpenyőből, majd a visszamaradt olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.
Hozzáadjuk a zöldborsót, majd 5-7 percig sütjük, amíg elérjük a kívánt állagot
Opcionálisan hozzáadhatjuk a tejfölt, majd jól összekeverjük.
A csirkemellfiléket visszarakjuk serpenyőbe a zöldborsóval és együtt forrósítjuk kb.-3 percig.
Friss petrezselyemmel díszítjük és azonnal tálaljuk.