HIRDETŐ
Forrás: Pexels
Ízletes, magyaros csirkepörkölt egyszerűen
Tejfölösen, rizzsel, tésztával, nokedlivel vagy kenyérrel mártogatva, a csirkepörköltet nálunk mindenki imádja. Ráadásul még elkészíteni sem nehéz!
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 6 ks egész csirkecomb
- 2 ks hagyma
- 2 ek zsír
- 1 ek fűszerpaprika
- 2 ks paradicsom
- 2 ks Paprika
- só ízlés szerint
- erőspaprika
HIRDETŐ
Eljárás
50 perc.
1. Lépés
A csirkepörkölt elkészítéséhez először a csirkecombokat megtisztítjuk, alsó és felső részre vágjuk, majd sóval ízesítjük.
2. Lépés
Ezután a hagymát apróra vágjuk, és felhevített zsírban aranysárgára pároljuk.
3. Lépés
A tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, a kockára vágott paradicsomot és a paprikát.
4. Lépés
Tegyük vissza a tűzre, és ha elfőtte a levét, adjunk hozzá egy kis vizet.
5. Lépés
Végül a pörköltalaphoz adjuk a csirkecombokat, és rendszeresen adagoljunk hozzá vizet, amíg puhára nem pároljuk.
6. Lépés
Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és paprikával.