HIRDETŐ

Forrás: freepik

Kakaós csiga kelt tésztából

Legutóbb hétvégén készítettem ezt a receptet, és a családomma valóban nagyon ízlett.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 25 dkg finomliszt Hozzáadott
  • 3 dkg friss élesztő Hozzáadott
  • 2 dl langyos tej Hozzáadott
  • 3 dkg porcukor Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
  • 10 dkg vaj Hozzáadott
  • 20 dkg kristálycukor Hozzáadott
  • 3 evőkanál kakaópor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Az élesztőt futtassuk fel a langyos cukros tejben. Fontos, hogy a tej ne legyen túl meleg, ha ujjunkat belemerítjük, kellemes körülbelül testhőmérsékletűnek kell lennie, hogy az élesztő aktiválódjon.

2. Lépés

A lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt és a tojást. Kedvencem a keverés kézi fakanállal, mert így jobban érezhető, mikor válik kellően rugányossá a tészta.

3. Lépés

Keverés közben adjuk hozzá a vajat és az egészet jól dolgozzuk össze. Ebben a szakaszban fontos a türelmes, hosszas dagasztás, hiszen a tészta így lesz igazán rugalmas és foszlós.

4. Lépés

A tésztát letakarva hagyjuk kelni 1-1,5 órát, a kelt tészta duplájára nő. Magam is nagyon élvezem ezt a folyamatot: izgalmasan várom, hogy a tészta mennyire nő meg a kelés hatására.

5. Lépés

Közben a kristálycukrot keverjük össze a kakaóval. Itt szabad kezet kaphat a fantáziánk, és hozzáadhatunk további finomságokat is, például fahéjat vagy kardamomot.

6. Lépés

A megkelt tésztát nyújtsuk ki, kend meg olvasztott vajjal, majd szórjuk meg a kakaós cukorral. Itt vékonyan kell vajazni, és a kakaóstölteléket is egyenletesen szórjuk, hogy minden falatban érezzük a csodálatos kakaós ízt.

7. Lépés

A tésztát tekerjük fel, majd vágjuk fel kb. 2 cm-es darabokra és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.

8. Lépés

180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 25 percig. Ne feledd, minden sütő más, így a pontos sütési idő eltérhet, de a kakaós csiga akkor tökéletes, ha szép aranybarna színe van.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új