HIRDETŐ

Forrás: freepik

Kakaós csiga kelt tésztából

Legutóbb hétvégén készítettem ezt a receptet, és a családomma valóban nagyon ízlett.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 25 dkg finomliszt Hozzáadott
  • 3 dkg friss élesztő Hozzáadott
  • 2 dl langyos tej Hozzáadott
  • 3 dkg porcukor Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
  • 10 dkg vaj Hozzáadott
  • 20 dkg kristálycukor Hozzáadott
  • 3 evőkanál kakaópor Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Az élesztőt futtassuk fel a langyos cukros tejben. Fontos, hogy a tej ne legyen túl meleg, ha ujjunkat belemerítjük, kellemes körülbelül testhőmérsékletűnek kell lennie, hogy az élesztő aktiválódjon.

2. Lépés

A lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt és a tojást. Kedvencem a keverés kézi fakanállal, mert így jobban érezhető, mikor válik kellően rugányossá a tészta.

3. Lépés

Keverés közben adjuk hozzá a vajat és az egészet jól dolgozzuk össze. Ebben a szakaszban fontos a türelmes, hosszas dagasztás, hiszen a tészta így lesz igazán rugalmas és foszlós.

4. Lépés

A tésztát letakarva hagyjuk kelni 1-1,5 órát, a kelt tészta duplájára nő. Magam is nagyon élvezem ezt a folyamatot: izgalmasan várom, hogy a tészta mennyire nő meg a kelés hatására.

HIRDETŐ
5. Lépés

Közben a kristálycukrot keverjük össze a kakaóval. Itt szabad kezet kaphat a fantáziánk, és hozzáadhatunk további finomságokat is, például fahéjat vagy kardamomot.

6. Lépés

A megkelt tésztát nyújtsuk ki, kend meg olvasztott vajjal, majd szórjuk meg a kakaós cukorral. Itt vékonyan kell vajazni, és a kakaóstölteléket is egyenletesen szórjuk, hogy minden falatban érezzük a csodálatos kakaós ízt.

7. Lépés

A tésztát tekerjük fel, majd vágjuk fel kb. 2 cm-es darabokra és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.

8. Lépés

180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 25 percig. Ne feledd, minden sütő más, így a pontos sütési idő eltérhet, de a kakaós csiga akkor tökéletes, ha szép aranybarna színe van.

HIRDETŐ

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image S.Hanna

Kakaós csiga kelt tésztából

Legutóbb hétvégén készítettem ezt a receptet, és a családomma valóban nagyon ízlett.

150
Percek
8
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

Az élesztőt futtassuk fel a langyos cukros tejben. Fontos, hogy a tej ne legyen túl meleg, ha ujjunkat belemerítjük, kellemes körülbelül testhőmérsékletűnek kell lennie, hogy az élesztő aktiválódjon.

2. Lépés

A lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt és a tojást. Kedvencem a keverés kézi fakanállal, mert így jobban érezhető, mikor válik kellően rugányossá a tészta.

3. Lépés

Keverés közben adjuk hozzá a vajat és az egészet jól dolgozzuk össze. Ebben a szakaszban fontos a türelmes, hosszas dagasztás, hiszen a tészta így lesz igazán rugalmas és foszlós.

4. Lépés

A tésztát letakarva hagyjuk kelni 1-1,5 órát, a kelt tészta duplájára nő. Magam is nagyon élvezem ezt a folyamatot: izgalmasan várom, hogy a tészta mennyire nő meg a kelés hatására.

5. Lépés

Közben a kristálycukrot keverjük össze a kakaóval. Itt szabad kezet kaphat a fantáziánk, és hozzáadhatunk további finomságokat is, például fahéjat vagy kardamomot.

6. Lépés

A megkelt tésztát nyújtsuk ki, kend meg olvasztott vajjal, majd szórjuk meg a kakaós cukorral. Itt vékonyan kell vajazni, és a kakaóstölteléket is egyenletesen szórjuk, hogy minden falatban érezzük a csodálatos kakaós ízt.

7. Lépés

A tésztát tekerjük fel, majd vágjuk fel kb. 2 cm-es darabokra és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.

8. Lépés

180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 25 percig. Ne feledd, minden sütő más, így a pontos sütési idő eltérhet, de a kakaós csiga akkor tökéletes, ha szép aranybarna színe van.

Hozzávalók
25 dkg
finomliszt
3 dkg
friss élesztő
2 dl
langyos tej
3 dkg
porcukor
1 ks
tojás
csipet só
10 dkg
vaj
20 dkg
kristálycukor
3 evőkanál
kakaópor