HIRDETŐ

Forrás: FB: Süteményk és ételek

Kaszinótojás recept

Konyhám egyik különlegessége a kaszinótojás. Számtalanszor elkészítettem már, vendégeknek, barátoknak, családi összejövetelekre. Mindig tartogatok a hűtőben pár tojást, a többi hozzávaló pedig mindig a kamrámban lapul.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 10 ks tojás Hozzáadott
  • 1 Csomag majonéz Hozzáadott
  • 1 Csomag Mustár Hozzáadott
  • 1 Csomag vaj Hozzáadott
  • 1 Csomag Petrezselyem Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Kezdetnek a tojásokat keményre főzzük. Én mindig helyi gazda tojásait használom, sokkal ízletesebbek. Kb. 10 perc főzés után lehűtjük őket.

2. Lépés

A lehűlt tojásokat megpucoljuk és kettévágjuk. A belső részét - a tojássárgáját - óvatosan eltávolítjuk, vigyázzunk nehogy sérüljenek a fehérek.

3. Lépés

A tojássárgáját majonézzel, mustárral és vajjal keverjük össze. Én mindig a hagyományos, házi készítésű majonézt és mustárt használom. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

4. Lépés

Az elkészült krémet kanalazzuk vissza a tojásfehérjékbe. Ízlés szerint díszíthetjük petrezselyemmel is.

5. Lépés

Hajlandó vagyok fogadni, hogy a kaszinótojás lesz a party sikerélménye!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új