Forrás: FB: Süteményk és ételek
Kaszinótojás recept
Konyhám egyik különlegessége a kaszinótojás. Számtalanszor elkészítettem már, vendégeknek, barátoknak, családi összejövetelekre. Mindig tartogatok a hűtőben pár tojást, a többi hozzávaló pedig mindig a kamrámban lapul.
Hozzávalók
- 10 ks tojás
- 1 Csomag majonéz
- 1 Csomag Mustár
- 1 Csomag vaj
- 1 Csomag Petrezselyem
- só, bors
Eljárás
Kezdetnek a tojásokat keményre főzzük. Én mindig helyi gazda tojásait használom, sokkal ízletesebbek. Kb. 10 perc főzés után lehűtjük őket.
A lehűlt tojásokat megpucoljuk és kettévágjuk. A belső részét - a tojássárgáját - óvatosan eltávolítjuk, vigyázzunk nehogy sérüljenek a fehérek.
A tojássárgáját majonézzel, mustárral és vajjal keverjük össze. Én mindig a hagyományos, házi készítésű majonézt és mustárt használom. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Az elkészült krémet kanalazzuk vissza a tojásfehérjékbe. Ízlés szerint díszíthetjük petrezselyemmel is.
Hajlandó vagyok fogadni, hogy a kaszinótojás lesz a party sikerélménye!