HIRDETŐ

Forrás: FB: Sielskie jedzenie - wesoła kuchnia

Kenyér tojásban

A tojásos kenyér az egyik kedvenc reggelim. Ez az étel nemcsak finom, hanem sokáig energiát is ad. Egyszerű recept, de mindig sikeres.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 4 szeletek Kenyér Hozzáadott
  • 2 pcs Tojás Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • Fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 kanalak Vaj Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

Egy tálban rántást készítünk a tojásokból, ízlés szerint sóval és fekete borssal fűszerezzük. Minden kenyérszeletet mártogassunk a tojásba, ügyelve arra, hogy mindkét oldalát jól bevonja. Ne mártogassuk túl sokáig a kenyeret, nehogy túlságosan átnedvesedjen és szétessen a serpenyőben.

2. Lépés

Egy serpenyőben hevítsünk fel 1 evőkanál vajat. Amikor a vaj sisteregni kezd, tegyen bele két szelet kenyeret, és közepes lángon süsse mindkét oldalát aranybarnára. Ez oldalanként körülbelül 2-3 percet vesz igénybe.

3. Lépés

Ismételje meg a folyamatot a maradék két szelet kenyérrel, szükség esetén még több vajat adjon hozzá.

4. Lépés

Melegen tálaljuk. A tojásos kenyér akkor a legfinomabb, ha forrón tálaljuk.

HIRDETŐ

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image Iwa

Kenyér tojásban

A tojásos kenyér az egyik kedvenc reggelim. Ez az étel nemcsak finom, hanem sokáig energiát is ad. Egyszerű recept, de mindig sikeres.

15
Percek
2
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

Egy tálban rántást készítünk a tojásokból, ízlés szerint sóval és fekete borssal fűszerezzük. Minden kenyérszeletet mártogassunk a tojásba, ügyelve arra, hogy mindkét oldalát jól bevonja. Ne mártogassuk túl sokáig a kenyeret, nehogy túlságosan átnedvesedjen és szétessen a serpenyőben.

2. Lépés

Egy serpenyőben hevítsünk fel 1 evőkanál vajat. Amikor a vaj sisteregni kezd, tegyen bele két szelet kenyeret, és közepes lángon süsse mindkét oldalát aranybarnára. Ez oldalanként körülbelül 2-3 percet vesz igénybe.

3. Lépés

Ismételje meg a folyamatot a maradék két szelet kenyérrel, szükség esetén még több vajat adjon hozzá.

4. Lépés

Melegen tálaljuk. A tojásos kenyér akkor a legfinomabb, ha forrón tálaljuk.

Hozzávalók
4 szeletek
Kenyér
2 pcs
Tojás
só ízlés szerint
Fekete bors ízlés szerint
2 kanalak
Vaj