Forrás: FB: Sielskie jedzenie - wesoła kuchnia
Kenyér tojásban
A tojásos kenyér az egyik kedvenc reggelim. Ez az étel nemcsak finom, hanem sokáig energiát is ad. Egyszerű recept, de mindig sikeres.
Hozzávalók
- 4 szeletek Kenyér
- 2 pcs Tojás
- só ízlés szerint
- Fekete bors ízlés szerint
- 2 kanalak Vaj
Eljárás
Egy tálban rántást készítünk a tojásokból, ízlés szerint sóval és fekete borssal fűszerezzük. Minden kenyérszeletet mártogassunk a tojásba, ügyelve arra, hogy mindkét oldalát jól bevonja. Ne mártogassuk túl sokáig a kenyeret, nehogy túlságosan átnedvesedjen és szétessen a serpenyőben.
Egy serpenyőben hevítsünk fel 1 evőkanál vajat. Amikor a vaj sisteregni kezd, tegyen bele két szelet kenyeret, és közepes lángon süsse mindkét oldalát aranybarnára. Ez oldalanként körülbelül 2-3 percet vesz igénybe.
Ismételje meg a folyamatot a maradék két szelet kenyérrel, szükség esetén még több vajat adjon hozzá.
Melegen tálaljuk. A tojásos kenyér akkor a legfinomabb, ha forrón tálaljuk.