Forrás: Einladung_zum_Essen via Pixabay
Készítsünk körtés chutney-t
A körte chutney igazi fénypontja az őszi konyhámnak. A körteszezon végén próbáltam ki a chutney-t, és teljesen elvarázsolt az édes-savanykás íze, ami nagyon jól illik a sajtokhoz és a kenyérhez. Azóta minden évben elkészítem, és nem tudok meglenni nélküle!
Hozzávalók
- 1 kg érett körte
- 2 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g cukor
- 100 ml fehérborecet
- 1 Teáskanál só
- 2 Teáskanál currypor
- 1 Teáskanál Fahéj
- 1⁄2 Teáskanál Szegfűszeg
- 100 g mazsola
Eljárás
A körte chutney recept elkészítéséhez először hámozza meg a körtét, a hagymát és a fokhagyma gerezdeket, majd vágja őket apró kockákra. Javaslom, hogy a körtéket ne vágjuk túl kicsire, mert főzés közben szétesnek.
Ezután egy nagy serpenyőben közepes lángon karamellizálja a cukrot. Amint aranybarna színt vesz fel, oltsd le a fehérborecettel.
Ezután adjuk hozzá a körtét, a hagymát és a fokhagymát. Keverjük jól össze, és hagyjuk egy kicsit párolódni.
Közben keverje össze a sót, a curryport, a fahéjat és a szegfűszeget egy kis tálban. Ezután adjuk a fűszerkeveréket a körtéhez, és keverjük jól össze.
Végül adjuk hozzá a szultánát, és alacsony lángon főzzük körülbelül 30-45 percig. Rendszeresen keverjük meg, hogy semmi ne égjen meg. A chutney-nak sűrű állagúnak kell lennie.
Ezután töltse a még forró körte chutney-t sterilizált üvegekbe, és jól zárja le.