HIRDETŐ

Forrás: Einladung_zum_Essen via Pixabay

Készítsünk körtés chutney-t

A körte chutney igazi fénypontja az őszi konyhámnak. A körteszezon végén próbáltam ki a chutney-t, és teljesen elvarázsolt az édes-savanykás íze, ami nagyon jól illik a sajtokhoz és a kenyérhez. Azóta minden évben elkészítem, és nem tudok meglenni nélküle!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 kg érett körte Hozzáadott
  • 2 hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 100 ml fehérborecet Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Hozzáadott
  • 2 Teáskanál currypor Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • 12 Teáskanál Szegfűszeg Hozzáadott
  • 100 g mazsola Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A körte chutney recept elkészítéséhez először hámozza meg a körtét, a hagymát és a fokhagyma gerezdeket, majd vágja őket apró kockákra. Javaslom, hogy a körtéket ne vágjuk túl kicsire, mert főzés közben szétesnek.

2. Lépés

Ezután egy nagy serpenyőben közepes lángon karamellizálja a cukrot. Amint aranybarna színt vesz fel, oltsd le a fehérborecettel.

3. Lépés

Ezután adjuk hozzá a körtét, a hagymát és a fokhagymát. Keverjük jól össze, és hagyjuk egy kicsit párolódni.

4. Lépés

Közben keverje össze a sót, a curryport, a fahéjat és a szegfűszeget egy kis tálban. Ezután adjuk a fűszerkeveréket a körtéhez, és keverjük jól össze.

5. Lépés

Végül adjuk hozzá a szultánát, és alacsony lángon főzzük körülbelül 30-45 percig. Rendszeresen keverjük meg, hogy semmi ne égjen meg. A chutney-nak sűrű állagúnak kell lennie.

6. Lépés

Ezután töltse a még forró körte chutney-t sterilizált üvegekbe, és jól zárja le.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új