Forrás: EzumeImages from Getty Images
Kínai lardon csirkével
Recept finom kínai csirkecsúszdához csirkével, amit akkor főzhetsz, ha megkívánod az ázsiai konyhát.
Hozzávalók
- 400 gramm Kínai tészta
- 2 db csirkemell
- 2 db Sárgarépa
- 1 db piros paprika
- 200 gramm Wok mix (pl. brokkoli, bambuszrügyek, kukoricabab hüvelyek...)
- Szójaszósz
- szezámolaj
- só
- cayenne-i bors
- Fekete bors
Eljárás
Kezdje az összes hozzávaló előkészítésével. Vágjuk a csirkemellet vékony csíkokra, és sózzuk meg.
Főzzük meg a tésztát a csomagolási utasítás szerint. Javaslom, hogy a forrásban lévő vízhez adjunk egy kis olajat, ez megakadályozza, hogy a tészta összeragadjon.
Amíg a tészta fő, tegyen egy kis olajat egy serpenyőbe, és tegye bele a csirkemellet. Amikor a hús elkészült, vegyük ki a serpenyőből, és tegyük félre.
Ugyanebben a serpenyőben adjuk hozzá a reszelt sárgarépát, az apróra vágott paprikát és a wokmixet. Párolja a zöldségeket, amíg kissé megpuhulnak, de még mindig puhák.
Ezután tegye vissza a csirkét a serpenyőbe, és fűszerezze szójaszósszal és borssal. Én mindig adok hozzá cayenne-i borsot, mert ez ad az ételnek extra csípős ízt.
Végül keverje a főtt tésztát a kész keverékhez, és főzze az egészet egy ideig együtt.