HIRDETŐ

Klasszikus csirkepaprikás

Minden jó étel alapja a kitűnő hozzávalók, ne habozz pontosan kidobozolni és ismét átnézni őket, mielőtt nekilátnál főzni. A klasszikus csirkepaprikáshoz szükséges hozzávalók a következők:

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg csirkeaprólék (ajánlom a szárnyakat és combokat) Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál őrölt édesnemes pirospaprika Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 15 dkg liszt Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Az indulás mindig zavaró lehet, ezért ebben a fázisban érdemes precíznek lenni és minden hozzávalónkat előkészíteni. A csirkét vágjuk ki darabokra, nagyon fontos, hogy minden darabot átnézzünk, ha túl nagy, vágjuk ketté.

2. Lépés

Ezután a hagymát aprítsuk fel finomra. Segíthet, ha előbb félbevágjuk, majd a fokhagymát is aprítsuk fel. Kerülje a túl apró darabokat. Öntsük a vörös paprikát egy kis tálba.

3. Lépés

Egy mély serpenyőben olajat hevítünk, majd a hagymát és a fokhagymát üvegesre pirítjuk benne. Ügyeljünk arra, hogy ne égjen oda. Amikor már üveges, szórjuk bele a pirospaprikát, de tűzzel óvatosan, mert nagyon könnyen megéghet.

4. Lépés

Adjuk hozzá a csirkét, majd pirítsuk meg. Fontos, hogy a hús minden oldala megpiruljon. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

5. Lépés

Takarjuk le a serpenyőt, és lassú tűzön pároljuk a csirkét, amíg a hús megpuhul. Közben készítsük el a nokedlit: a lisztből, tojásból és egy csipet sóból gyúrt tésztából vágjunk kis darabokat forró, sós vízbe. Amikor a nokedli feljön a víz tetejére, szűrőkanállal szedjük ki, és csepegtessük le.

6. Lépés

Miután a csirke megpuhult, adjuk hozzá a tejfölt, és keverjük össze. Pár percig még forraljuk tovább, majd tálaljuk a nokedlivel. Ízlés szerint szórhatunk rá petrezselyemzöldet is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új