Klasszikus csirkepaprikás
Minden jó étel alapja a kitűnő hozzávalók, ne habozz pontosan kidobozolni és ismét átnézni őket, mielőtt nekilátnál főzni. A klasszikus csirkepaprikáshoz szükséges hozzávalók a következők:
Hozzávalók
- 1 kg csirkeaprólék (ajánlom a szárnyakat és combokat)
- 2 Fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál őrölt édesnemes pirospaprika
- 1 tojás
- 15 dkg liszt
- só és bors ízlés szerint
- 2 dl tejföl
Eljárás
Az indulás mindig zavaró lehet, ezért ebben a fázisban érdemes precíznek lenni és minden hozzávalónkat előkészíteni. A csirkét vágjuk ki darabokra, nagyon fontos, hogy minden darabot átnézzünk, ha túl nagy, vágjuk ketté.
Ezután a hagymát aprítsuk fel finomra. Segíthet, ha előbb félbevágjuk, majd a fokhagymát is aprítsuk fel. Kerülje a túl apró darabokat. Öntsük a vörös paprikát egy kis tálba.
Egy mély serpenyőben olajat hevítünk, majd a hagymát és a fokhagymát üvegesre pirítjuk benne. Ügyeljünk arra, hogy ne égjen oda. Amikor már üveges, szórjuk bele a pirospaprikát, de tűzzel óvatosan, mert nagyon könnyen megéghet.
Adjuk hozzá a csirkét, majd pirítsuk meg. Fontos, hogy a hús minden oldala megpiruljon. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Takarjuk le a serpenyőt, és lassú tűzön pároljuk a csirkét, amíg a hús megpuhul. Közben készítsük el a nokedlit: a lisztből, tojásból és egy csipet sóból gyúrt tésztából vágjunk kis darabokat forró, sós vízbe. Amikor a nokedli feljön a víz tetejére, szűrőkanállal szedjük ki, és csepegtessük le.
Miután a csirke megpuhult, adjuk hozzá a tejfölt, és keverjük össze. Pár percig még forraljuk tovább, majd tálaljuk a nokedlivel. Ízlés szerint szórhatunk rá petrezselyemzöldet is.