Forrás: Canva
Krémes málnahab
A habos, krémes állagával és a málna frissességével egyszerűen ellenállhatatlan.
Hozzávalók
- 300 g friss málna
- 100 g porcukor
- 4 tojásfehérje
- 200 ml tejszín
- Édesített tejszínhab és friss málna díszítéshez
Eljárás
Először egy kisebb lábasban kezdjük meg a málna leves elkészítését. Tegyük bele a friss málnákat és a porcukrot. Keverjük össze és hagyjuk rotyogni a tűzhelyen 10 percig, amíg a málnák teljesen megpuhulnak és egy leveses állagot kapunk, utána vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.
Amíg a málnaleves hűl, verjük fel a tojásfehérjéket egy nagy tálban, amíg kemény habot kapunk.
Egy másik tálban verjük fel a tejszínt, amíg puha habot kapunk.
Adjuk hozzá a keményre vert tojásfehérjéket a kihűlt málnaleveshez és óvatosan keverjük össze, Ezután adjuk hozzá a felvert tejszínt és óvatosan keverjük össze, amíg egy homogén, habos állagot kapunk.
Tegyük a málnahabot tálaló parakba vagy tányérokra, majd hűtőben legalább 2-3 óra hagyjuk pihenni, hogy megdermedjen.
Tálaláskor díszítsük édesített tejszínhabbal és friss málnával.