HIRDETŐ

Forrás: Canva

Krémes málnahab

A habos, krémes állagával és a málna frissességével egyszerűen ellenállhatatlan.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 300 g friss málna Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 4 tojásfehérje Hozzáadott
  • 200 ml tejszín Hozzáadott
  • Édesített tejszínhab és friss málna díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Először egy kisebb lábasban kezdjük meg a málna leves elkészítését. Tegyük bele a friss málnákat és a porcukrot. Keverjük össze és hagyjuk rotyogni a tűzhelyen 10 percig, amíg a málnák teljesen megpuhulnak és egy leveses állagot kapunk, utána vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.

2. Lépés

Amíg a málnaleves hűl, verjük fel a tojásfehérjéket egy nagy tálban, amíg kemény habot kapunk.

3. Lépés

Egy másik tálban verjük fel a tejszínt, amíg puha habot kapunk.

4. Lépés

Adjuk hozzá a keményre vert tojásfehérjéket a kihűlt málnaleveshez és óvatosan keverjük össze, Ezután adjuk hozzá a felvert tejszínt és óvatosan keverjük össze, amíg egy homogén, habos állagot kapunk.

5. Lépés

Tegyük a málnahabot tálaló parakba vagy tányérokra, majd hűtőben legalább 2-3 óra hagyjuk pihenni, hogy megdermedjen.

6. Lépés

Tálaláskor díszítsük édesített tejszínhabbal és friss málnával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új