Forrás: claudiio Doenitz from Getty Images
Krémös Articsókás Risotto
Az articsókás risotto egy gazdag és ízletes első fogás, melyet a téli hónapokban ajánlott elkészíteni, amikor az articsókák szezonálisak. Ez a krémes változat jó minőségű parmezánnal és egy marék aprított dióval készül.
Hozzávalók
- 320 g Carnaroli rizs
- 800 articsóka
- 80 g Reszelt parmigiano reggiano
- 50 g apróra vágott diófélék
- 1 hagyma
- 1 citrom
- 1 liter Zöldségleves
- 50 g vaj
- 100 ml fehérbor
- só és bors
Eljárás
Először készítse el a pirított hagymát: aprítsa fel a hagymát és pirítsa meg egy fazékban a vajjal.
Amíg a hagyma serceg, tisztítsa meg a articsókákat: távolítsa el a legkeményebb külső leveleket, rövidítse le a szárat, és vágja félbe az articsóka szívét. Tegye a megtisztított articsókákat egy tálba citromlével ellátott vízzel, hogy megakadályozza az elszíneződést.
Vágja vékony szeletekre az articsókákat, és adja hozzá őket a pirításhoz. Hagyja őket főni körülbelül 10 percig, majd adjon hozzá rizst és pirítson rá néhány percig.
Öntsük fel fehérborral, és amikor az alkohol elpárolog, adjunk hozzá egy merőkanál húslevest. Folytassa a főzést időnként kevergetve, és szükség esetén adjunk hozzá további levest.
Amikor a rizs majdnem kész, adjunk hozzá parmezánt és aprított diót. Ízesítsük sóval és borssal, és tálaljuk a meleg articsóka rizottót.