HIRDETŐ

Forrás: claudiio Doenitz from Getty Images

Krémös Articsókás Risotto

Az articsókás risotto egy gazdag és ízletes első fogás, melyet a téli hónapokban ajánlott elkészíteni, amikor az articsókák szezonálisak. Ez a krémes változat jó minőségű parmezánnal és egy marék aprított dióval készül.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 320 g Carnaroli rizs Hozzáadott
  • 800 articsóka Hozzáadott
  • 80 g Reszelt parmigiano reggiano Hozzáadott
  • 50 g apróra vágott diófélék Hozzáadott
  • 1 hagyma Hozzáadott
  • 1 citrom Hozzáadott
  • 1 liter Zöldségleves Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • 100 ml fehérbor Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Először készítse el a pirított hagymát: aprítsa fel a hagymát és pirítsa meg egy fazékban a vajjal.

2. Lépés

Amíg a hagyma serceg, tisztítsa meg a articsókákat: távolítsa el a legkeményebb külső leveleket, rövidítse le a szárat, és vágja félbe az articsóka szívét. Tegye a megtisztított articsókákat egy tálba citromlével ellátott vízzel, hogy megakadályozza az elszíneződést.

3. Lépés

Vágja vékony szeletekre az articsókákat, és adja hozzá őket a pirításhoz. Hagyja őket főni körülbelül 10 percig, majd adjon hozzá rizst és pirítson rá néhány percig.

4. Lépés

Öntsük fel fehérborral, és amikor az alkohol elpárolog, adjunk hozzá egy merőkanál húslevest. Folytassa a főzést időnként kevergetve, és szükség esetén adjunk hozzá további levest.

5. Lépés

Amikor a rizs majdnem kész, adjunk hozzá parmezánt és aprított diót. Ízesítsük sóval és borssal, és tálaljuk a meleg articsóka rizottót.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új