HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Skitterphoto

Különleges konyak

A konyakot hazánkban nem gyártják, az relatíve nehezen beszerezhető, és drágának számít. Emiatt itthon inkább csak a nagyon különleges alkalmakra, vagy a nagyon finomitalok kedvelőinek esettanulmányaként kerül elő. Azonban finom íze, és kellemes, tartalmas hatása miatt érdemes vele bajlódni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • szőlő Hozzáadott
  • Mész Hozzáadott
  • Konyakkészítő berendezés Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Szüreteljük le a szőlőt, majd mossuk meg. Ezután hagyjuk azt néhány napon át erjedni.

2. Lépés

Az erjedt szőlőt és a levet öntsük a konyakkészítő berendezésbe.

3. Lépés

Keverjük össze a mészt a szőlővel és a lével.

4. Lépés

A mélyen álló lében a kalcium-karbonát feltalálja a borkősavat és saját magával ülepedik le.

5. Lépés

Az ülepítésből kioldott borkövet eltávolítjuk, majd a folyadékot lepároljuk.

6. Lépés

Pár nap múlva a konyak elkészült. Élvezze az italt mértékkel!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új