HIRDETŐ
Forrás: Pixabay: Skitterphoto
Különleges konyak
A konyakot hazánkban nem gyártják, az relatíve nehezen beszerezhető, és drágának számít. Emiatt itthon inkább csak a nagyon különleges alkalmakra, vagy a nagyon finomitalok kedvelőinek esettanulmányaként kerül elő. Azonban finom íze, és kellemes, tartalmas hatása miatt érdemes vele bajlódni.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- szőlő
- Mész
- Konyakkészítő berendezés
HIRDETŐ
Eljárás
40 perc.
1. Lépés
Szüreteljük le a szőlőt, majd mossuk meg. Ezután hagyjuk azt néhány napon át erjedni.
2. Lépés
Az erjedt szőlőt és a levet öntsük a konyakkészítő berendezésbe.
3. Lépés
Keverjük össze a mészt a szőlővel és a lével.
4. Lépés
A mélyen álló lében a kalcium-karbonát feltalálja a borkősavat és saját magával ülepedik le.
5. Lépés
Az ülepítésből kioldott borkövet eltávolítjuk, majd a folyadékot lepároljuk.
6. Lépés
Pár nap múlva a konyak elkészült. Élvezze az italt mértékkel!