Forrás: Pixabay
Különleges magyar Sült keszeg
A sült keszeg egy magyar konyha hagyományos ételének tekinthető, és alapja a friss, minőségi keszeg. Az elkészítése egyszerű, de a végeredmény ínycsiklandó. A sült keszeg ideális választás egy gyors és egészséges ebédre vagy vacsorára.
Hozzávalók
- 4 ks keszeg
- 2 ks citrom
- 4 gerezd fokhagyma
- só és bors ízlés szerint
- olaj a sütéshez
- 1 csokor Petrezselyem
- 1 ks hagyma
Eljárás
Először is tisztítsa meg alaposan a halakat, és távolítsa el a belsőségeket.
Készítsen elő egy tepsit, öntsön bele olajat, majd helyezze bele a halakat.
Reszelje le a fokhagymát, csepegtessen rá a halakra, majd sózza és borsozza meg őket a saját ízlésének megfelelően.
Felvágott hagymával és szeletelt citrommal töltse meg a halak hasát.
Aprítsa fel a petrezselymet, és szórja a halakra.
Előmelegített sütőben, közepes lángon süssük a halakat kb. 20-30 percig, mindkét oldalukat aranybarnára sütve.
Tálalja forrón, garnélával és szeletelt citrommal.