HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Különleges magyar Sült keszeg

A sült keszeg egy magyar konyha hagyományos ételének tekinthető, és alapja a friss, minőségi keszeg. Az elkészítése egyszerű, de a végeredmény ínycsiklandó. A sült keszeg ideális választás egy gyors és egészséges ebédre vagy vacsorára.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks keszeg Hozzáadott
  • 2 ks citrom Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 ks hagyma Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Először is tisztítsa meg alaposan a halakat, és távolítsa el a belsőségeket.

2. Lépés

Készítsen elő egy tepsit, öntsön bele olajat, majd helyezze bele a halakat.

3. Lépés

Reszelje le a fokhagymát, csepegtessen rá a halakra, majd sózza és borsozza meg őket a saját ízlésének megfelelően.

4. Lépés

Felvágott hagymával és szeletelt citrommal töltse meg a halak hasát.

HIRDETŐ
5. Lépés

Aprítsa fel a petrezselymet, és szórja a halakra.

6. Lépés

Előmelegített sütőben, közepes lángon süssük a halakat kb. 20-30 percig, mindkét oldalukat aranybarnára sütve.

7. Lépés

Tálalja forrón, garnélával és szeletelt citrommal.

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image vedresbogi

Különleges magyar Sült keszeg

A sült keszeg egy magyar konyha hagyományos ételének tekinthető, és alapja a friss, minőségi keszeg. Az elkészítése egyszerű, de a végeredmény ínycsiklandó. A sült keszeg ideális választás egy gyors és egészséges ebédre vagy vacsorára.

40
Percek
4
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

Először is tisztítsa meg alaposan a halakat, és távolítsa el a belsőségeket.

2. Lépés

Készítsen elő egy tepsit, öntsön bele olajat, majd helyezze bele a halakat.

3. Lépés

Reszelje le a fokhagymát, csepegtessen rá a halakra, majd sózza és borsozza meg őket a saját ízlésének megfelelően.

4. Lépés

Felvágott hagymával és szeletelt citrommal töltse meg a halak hasát.

5. Lépés

Aprítsa fel a petrezselymet, és szórja a halakra.

6. Lépés

Előmelegített sütőben, közepes lángon süssük a halakat kb. 20-30 percig, mindkét oldalukat aranybarnára sütve.

7. Lépés

Tálalja forrón, garnélával és szeletelt citrommal.

Hozzávalók
4 ks
keszeg
2 ks
citrom
4 gerezd
fokhagyma
só és bors ízlés szerint
olaj a sütéshez
1 csokor
Petrezselyem
1 ks
hagyma