Forrás: Pixabay : flockine
Kurkuma Latte "Arany tej
A kurkuma latte vagy "arany tej" egy tejes, melegítő és frissítő ital, amely tökéletes a hideg estékre. Imádom ezt a receptet, és már számtalanszor elkészítettem. A kurkuma, a gyömbér és a fahéj kombinációja igazi ízszenzáció, ugyanakkor számos egészségügyi előnnyel jár. A trükk az, hogy a gyömbért és a kurkumát kis lángon, óvatosan pároljuk, hogy teljes ízüket kiadják. Próbálja ki!
Hozzávalók
- 2 Csészék Mandulatej (tehéntej vagy szójatej is jól működik)
- 1 Teáskanál Kurkuma por
- 1 kis Egy darab friss gyömbér, apróra vágva
- 1⁄2 Teáskanál Fahéjpor
- 2 Teáskanál Méz (nem kötelező)
Eljárás
A kurkumás tejeskávé elkészítéséhez öntse a tejet egy kis lábasba, és közepes lángon melegítse fel. Javaslom, hogy ne forraljuk fel a tejet, mert ez befolyásolhatja az ízét.
Adjuk hozzá a kurkuma port, az apróra vágott gyömbért és a fahéjport. Keverje végig a keveréket, hogy ne képződjenek csomók. Minél tovább hagyja alacsony hőfokon főni az italt, annál intenzívebb lesz az íze.
Ha a tej már elég forró, és a fűszerek jól belekeveredtek, vegye le az edényt a tűzről, és ízlés szerint édesítse az italt mézzel. Ne feledje, hogy a mézet ne oldja fel túl forró folyadékban, mert ez károsíthatja a méz tápanyagait.
Ossza el a kurkumás latte-t két csésze között, és forrón élvezze.