Lágy Amerikai Palacsinta Recept
Az amerikai palacsinta vastag, lágy és habos, melynek receptje magában foglalja a lisztet, a tejet, a tojást és a sütőport. Ez a palacsinta típus állítólag ellenállhatatlan, és kiváló választás az egészséges és ízletes reggelihez.
Hozzávalók
- 250 g liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- fél teáskanál só
- 1 evőkanál cukor (nem kötelező)
- 2 tojás
- 50 g vaj (olvasztva)
- 3 dl tej
- 1 teáskanál vanília esszencia (opcionális)
- Tálaláshoz: juharszirup, erdeigyümölcsök tejszín
Eljárás
Keverje össze a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot egy nagy tálban.
Egy másik tálban keverje össze a tojásokat, az olvasztott vajat, a tejet és a vanília esszenciát.
Öntse a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és keverje össze, amíg a liszt be nem nedvesedik. Ne keverje túl, a tészta lehet kicsit csomós.
Melegítsen fel egy nagy serpenyőt vagy palacsintasütőt közepes lángon, és kenje ki vékonyan vajjal.
Adagoljon a tésztából a serpenyőbe (kb. egy merőkanálnyi adagonként), hagyja sülni oldalanként 2-3 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.
Tálalja a palacsintákat meleg juharsziruppal, friss gyümölcsökkel és/vagy tejszínnel.