HIRDETŐ

Lángos recept

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
7

Erjesztő

  • 12 darab friss élesztő Hozzáadott
  • 125 ml tej Hozzáadott
  • 1 evőkanál kristálycukor Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
  • 3 evőkanál félig durva liszt Hozzáadott

Langos

  • 500 g félig durva liszt Hozzáadott
  • 125 ml tej Hozzáadott
  • 120 ml tejföl Hozzáadott
  • 12 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott

Eszközök

  • napraforgóolaj Hozzáadott
  • gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • ketchup Hozzáadott
  • kemény sajt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

100 perc.
1. Lépés

Készítsünk elő egy tálkát, amelyben a kovászt fogjuk készíteni. Ideális esetben egy kicsit magasabb. Öntsünk bele szobahőmérsékletű tejet, amelyben összemorzsolunk fél kocka élesztőt, egy kis kristálycukrot, lisztet és egy csipet sót. Keverjük össze és hagyjuk a kovásznak megkelni.

2. Lépés

A másik tálba adjuk hozzá a lisztet, szódabikarbónát, sót és az élesztőt. Keverjük össze, majd adjunk hozzá még tejfölt és tejet, hogy elkészítsük a lehető legfinomabb lángosokat. Dolgozzuk össze a tésztát kézzel, majd hagyjuk egy ideig erjedni a tálban.

3. Lépés

A tésztából 7-8 lángost lehet készíteni tejföllel. Kézzel nyújtjuk ki a tészta darabokat és forró olajban sütjük. A kész lángosokat papírtörlőn hagyjuk lecsepegni a felesleges olajtól. Ezután megkenjük összezúzott fokhagymával, ketchuppal vagy tartármártással és megszórjuk sajttal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új