Forrás: Youtube
Legfinomabb lacipecsenye
Lacipecsenye , piaci pecsenye , vásári pecsenye ezeken a néven is ismert lehet nektek ez a kis finomság amit sok szeretettel ajánlok!
Hozzávalók
- 8 ks sertéstarja szelet
- 5 ks vöröshagyma
- 8 gerezd fokhagyma
- 10 dkg libazsír vagy a kedvenc zsiradékod
- 1 Kanál darált paprikakrém
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1.3 kg burgonya
- só
- tört színes bors
- koriandermag
- Édes nemes pirospaprika
- őrölt kömény
Eljárás
Kacsatálban készítjük. Felszeleteljük a fokhagymát, majd mozsárban 1 evőkanál sóval elpépesítjük. Ha kész, áttesszük egy tálba és hozzákeverjük a libazsírt, őrölt köményt, pirospaprikát, darált paprikát, színes borsot és a koriandert.
A hússzeleteket alaposan bekenjük a maszával, majd 1 órát pihentetjük hűtőben.
Serpenyőben kevés olajon gyorsan megpirítjuk a húsokat, majd áttesszük őket a kacsatálba.
A megtisztított hagymákat felszeleteljük, pár perc alatt ezt is megpirítjuk abban a serpenyőben amiben a húst is sütöttük. Ezután a hagymákat is beletesszük a kacsatálba. Végül megpucoljuk és felvágjuk a krumplikat, majd sózzuk borsozzuk és ezt is a kacsatálba borítjuk.
185 fokra előmelegített sütőben fedő alatt 50 percig sütjük, majd levesszüka a fedőt és pár perc alatt meggrillezzük a burgonyákat.