HIRDETŐ
Forrás: antoniotruzzi from Canva
Lila burgonya gnocchi karfiollal
Ez az egyszerű recept azoknak szól, akik szeretnek új ízeket és színeket felfedezni a konyhában. A lila burgonyagnocchi nemcsak vizuálisan vonzó, hanem tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal is.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g Lila burgonya
- 300 g sima liszt
- 1 darab tojás
- 1 ks karfiol
- 2 gerezd Fokhagyma
- olívaolaj
- só és bors
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A burgonyát meghámozzuk és finomra reszeljük. Adjuk hozzá a lisztet, a tojást és a sót. Készítsünk tésztát, amelynek kissé ragacsosnak kell lennie.
2. Lépés
Nedvesítse meg a kezét vízben, és formázzon a tésztából gnocchit, amelyet sós, forrásban lévő vízbe tesz.
3. Lépés
Közben a karfiolt apró darabokra turmixoljuk, és egy serpenyőben olajon, zúzott fokhagymával megpirítjuk.
4. Lépés
Amikor a gnocchi elkészült (a felszínre úszik), vegyük ki, és keverjük össze a sült karfiollal.