HIRDETŐ

Forrás: Anastasia Albrecht from Canva

Linzer diós tészta

A linzer diós sütemény egyike azoknak a karácsonyi süteményeknek, amelyek nem hiányozhatnak a karácsonyi asztalunkról.

HIRDETŐ
Így süss tökéletes karácsonyi linzer

A recept ebben a cikkben található

Így süss tökéletes karácsonyi linzer

Hozzávalók

adagok száma
50
  • 300 g sima liszt Hozzáadott
  • 200 g Darált diófélék Hozzáadott
  • 200 g Vaj Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 1 darab tojás Hozzáadott
  • 1 bal Vaníliás cukor Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
  • Lekvár a töltelékhez Hozzáadott
  • porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Tegyünk egy tálba 300 g sima lisztet, 200 g darált diót, 200 g vajat, 100 g porcukrot, tojást, vaníliás cukrot és egy csipet sót. Tapasztalatom szerint jobb, ha a vajat szobahőmérsékleten hagyjuk egy kicsit megpuhulni a felhasználás előtt, könnyebb lesz feldolgozni.

2. Lépés

Kézzel dolgozza simára a keveréket, de ne nyomkodja túl erősen, hogy a tészta ne legyen kemény. Csomagoljuk a tésztát fóliába, és hagyjuk pihenni a hűtőben körülbelül egy órát.

3. Lépés

A tésztát lisztezett deszkán kb. 5 mm vastagságúra sodorjuk ki, és egy sütivágóval vágjuk ki a sütiket. A felük közepén vágjunk lyukat, hogy megtöltjük őket lekvárral.

4. Lépés

Süssük a süteményeket 180 fokon kb. 8-10 percig. Miután kihűlt, a pogácsa két felét összekeverjük a lekvárral, és megszórjuk porcukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új