Forrás: Anastasia Albrecht from Canva
Linzer diós tészta
A linzer diós sütemény egyike azoknak a karácsonyi süteményeknek, amelyek nem hiányozhatnak a karácsonyi asztalunkról.
Hozzávalók
- 300 g sima liszt
- 200 g Darált diófélék
- 200 g Vaj
- 100 g porcukor
- 1 darab tojás
- 1 bal Vaníliás cukor
- csipetnyi só
- Lekvár a töltelékhez
- porcukor
Eljárás
Tegyünk egy tálba 300 g sima lisztet, 200 g darált diót, 200 g vajat, 100 g porcukrot, tojást, vaníliás cukrot és egy csipet sót. Tapasztalatom szerint jobb, ha a vajat szobahőmérsékleten hagyjuk egy kicsit megpuhulni a felhasználás előtt, könnyebb lesz feldolgozni.
Kézzel dolgozza simára a keveréket, de ne nyomkodja túl erősen, hogy a tészta ne legyen kemény. Csomagoljuk a tésztát fóliába, és hagyjuk pihenni a hűtőben körülbelül egy órát.
A tésztát lisztezett deszkán kb. 5 mm vastagságúra sodorjuk ki, és egy sütivágóval vágjuk ki a sütiket. A felük közepén vágjunk lyukat, hogy megtöltjük őket lekvárral.
Süssük a süteményeket 180 fokon kb. 8-10 percig. Miután kihűlt, a pogácsa két felét összekeverjük a lekvárral, és megszórjuk porcukorral.