Forrás: pixelshot from Canva
Málna csokoládé torta
Tökéletes málna csokoládé torta, amely alkalmas ünnepségre vagy baráti találkozóra.
Hozzávalók
Gyakran
- 200 g Sötét csokoládé
- 150 g Eszkozok
- 150 g Cukor
- 5 darab Tojás
- 1 EK Szöveg
- 70 g simaliszt
- 1 tk sütőpor
Krém:
- 300 g Forró csokoládé
- 250 g mascarpone
- 400 ml Növényi krém
Eszközök
- csokoládé
- málna
- Lekvár
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 180°C-ra és készítse elő a tortaformát (20 cm átmérőjű) úgy, hogy kibéleli sütőpapírral.
A gőzfürdőben megolvasztjuk a csokoládét vajjal. Hozzáadjuk a cukrot és keverjük, amíg teljesen el nem olvad. Ezután hozzáadjuk a tojásokat, egyenként, végül a kakaót keverjük össze a liszttel és a sütőporral, amit átszitálunk, hogy elkerüljük a csomók kialakulását. A tésztát formába töltjük és 40 percig sütjük.
A krémet úgy készítjük, hogy az olvasztott csokoládét, amely még mindig folyékony, de már lehűlt, összekeverjük a mascarpone-val.
A tejszínt felverjük, és hozzáadjuk a krémhez.
A tészta testét 2 vagy 3 részre vágjuk, és lekenjük lekvárral és krémmel. Megkenjük a torta külső részét is.
Végül megöntjük csokoládéval és díszítjük málnával.