HIRDETŐ

Forrás: pixelshot from Canva

Málna csokoládé torta

Tökéletes málna csokoládé torta, amely alkalmas ünnepségre vagy baráti találkozóra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Gyakran

  • 200 g Sötét csokoládé Hozzáadott
  • 150 g Eszkozok Hozzáadott
  • 150 g Cukor Hozzáadott
  • 5 darab Tojás Hozzáadott
  • 1 EK Szöveg Hozzáadott
  • 70 g simaliszt Hozzáadott
  • 1 tk sütőpor Hozzáadott

Krém:

  • 300 g Forró csokoládé Hozzáadott
  • 250 g mascarpone Hozzáadott
  • 400 ml Növényi krém Hozzáadott

Eszközök

  • csokoládé Hozzáadott
  • málna Hozzáadott
  • Lekvár Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 180°C-ra és készítse elő a tortaformát (20 cm átmérőjű) úgy, hogy kibéleli sütőpapírral.

2. Lépés

A gőzfürdőben megolvasztjuk a csokoládét vajjal. Hozzáadjuk a cukrot és keverjük, amíg teljesen el nem olvad. Ezután hozzáadjuk a tojásokat, egyenként, végül a kakaót keverjük össze a liszttel és a sütőporral, amit átszitálunk, hogy elkerüljük a csomók kialakulását. A tésztát formába töltjük és 40 percig sütjük.

3. Lépés

A krémet úgy készítjük, hogy az olvasztott csokoládét, amely még mindig folyékony, de már lehűlt, összekeverjük a mascarpone-val.

4. Lépés

A tejszínt felverjük, és hozzáadjuk a krémhez.

HIRDETŐ
5. Lépés

A tészta testét 2 vagy 3 részre vágjuk, és lekenjük lekvárral és krémmel. Megkenjük a torta külső részét is.

6. Lépés

Végül megöntjük csokoládéval és díszítjük málnával.

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image Iwa

Málna csokoládé torta

Tökéletes málna csokoládé torta, amely alkalmas ünnepségre vagy baráti találkozóra.

60
Percek
8
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 180°C-ra és készítse elő a tortaformát (20 cm átmérőjű) úgy, hogy kibéleli sütőpapírral.

2. Lépés

A gőzfürdőben megolvasztjuk a csokoládét vajjal. Hozzáadjuk a cukrot és keverjük, amíg teljesen el nem olvad. Ezután hozzáadjuk a tojásokat, egyenként, végül a kakaót keverjük össze a liszttel és a sütőporral, amit átszitálunk, hogy elkerüljük a csomók kialakulását. A tésztát formába töltjük és 40 percig sütjük.

3. Lépés

A krémet úgy készítjük, hogy az olvasztott csokoládét, amely még mindig folyékony, de már lehűlt, összekeverjük a mascarpone-val.

4. Lépés

A tejszínt felverjük, és hozzáadjuk a krémhez.

5. Lépés

A tészta testét 2 vagy 3 részre vágjuk, és lekenjük lekvárral és krémmel. Megkenjük a torta külső részét is.

6. Lépés

Végül megöntjük csokoládéval és díszítjük málnával.

Hozzávalók
Gyakran
200 g
Sötét csokoládé
150 g
Eszkozok
150 g
Cukor
5 darab
Tojás
1 EK
Szöveg
70 g
simaliszt
1 tk
sütőpor
Krém:
300 g
Forró csokoládé
250 g
mascarpone
400 ml
Növényi krém
Eszközök
csokoládé
málna
Lekvár