HIRDETŐ

Forrás: pixelshot from Canva

Málna csokoládé torta

Tökéletes málna csokoládé torta, amely alkalmas ünnepségre vagy baráti találkozóra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Gyakran

  • 200 g Sötét csokoládé Hozzáadott
  • 150 g Eszkozok Hozzáadott
  • 150 g Cukor Hozzáadott
  • 5 darab Tojás Hozzáadott
  • 1 EK Szöveg Hozzáadott
  • 70 g simaliszt Hozzáadott
  • 1 tk sütőpor Hozzáadott

Krém:

  • 300 g Forró csokoládé Hozzáadott
  • 250 g mascarpone Hozzáadott
  • 400 ml Növényi krém Hozzáadott

Eszközök

  • csokoládé Hozzáadott
  • málna Hozzáadott
  • Lekvár Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 180°C-ra és készítse elő a tortaformát (20 cm átmérőjű) úgy, hogy kibéleli sütőpapírral.

2. Lépés

A gőzfürdőben megolvasztjuk a csokoládét vajjal. Hozzáadjuk a cukrot és keverjük, amíg teljesen el nem olvad. Ezután hozzáadjuk a tojásokat, egyenként, végül a kakaót keverjük össze a liszttel és a sütőporral, amit átszitálunk, hogy elkerüljük a csomók kialakulását. A tésztát formába töltjük és 40 percig sütjük.

3. Lépés

A krémet úgy készítjük, hogy az olvasztott csokoládét, amely még mindig folyékony, de már lehűlt, összekeverjük a mascarpone-val.

4. Lépés

A tejszínt felverjük, és hozzáadjuk a krémhez.

5. Lépés

A tészta testét 2 vagy 3 részre vágjuk, és lekenjük lekvárral és krémmel. Megkenjük a torta külső részét is.

6. Lépés

Végül megöntjük csokoládéval és díszítjük málnával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új