Forrás: marekuliasz from Getty Images
Mandulavaj
Házi mandulavaj receptje.
Hozzávalók
- 2 bögrék Hámozott mandula
- csipetnyi só
- 2 Kanálok méz
Eljárás
Melegítsük fel a sütőt 180°C-ra. Terítsük ki őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, és süssük kb. 15 percig. Ügyeljünk arra, hogy ne feketedjenek meg, a keserűség elrontja az összhatást.
Tegye a kihűlt mandulát egy pengével ellátott konyhai robotgépbe, és kezdje el turmixolni.
Egy idő után a mandula elkezdi kiadni az olajokat, és a masszát tovább kell turmixolni. Az egész folyamat a turmixgép teljesítményétől függően körülbelül 15-20 percig tart, a folyamat során időnként le kell húzni a masszát a turmixgép oldaláról.
Ha elérte a krémes állagot, a munka elvégeztetett. Adjon hozzá egy csipet sót, és ha kívánja, édesítse mézzel vagy juharsziruppal. A kész mandulavajat tegye át egy fedeles üvegbe, és tegye hűtőbe.