HIRDETŐ

Marhapörkölt bográcsban

A Marhapörkölt bográcsban igazi magyaros étel, melynek ízvilága a hagyományőrző és egyszerű konyha kedvelőinek kedvencének számít.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg marhahús (lapocka vagy szegy) Hozzáadott
  • 4 Fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 babérlevél Hozzáadott
  • 2 zöld Paprika Hozzáadott
  • 2 paradicsom Hozzáadott
  • 2 evőkanál étolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A húst kockázd fel, majd a hagymát és a fokhagymát aprítsd fel. A paprikákat és a paradicsomokat is vágd darabokra.

2. Lépés

A bográcsba öntsd az olajat, és add hozzá a felaprított hagymát. Pirítsd aranysárgára.

3. Lépés

Add hozzá a húst, és pirítsd meg minden oldalán.

4. Lépés

Szórd meg pirospaprikával, sóval és borssal. Keverd jól össze, majd add hozzá a paprikát, paradicsomot, babérlevelet és a petrezselymet.

5. Lépés

Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje a húst.

6. Lépés

Lassú tűzön, fedő alatt főzd kb. 1,5-2 órán keresztül.

7. Lépés

Ellenőrizd a hús puhaságát, és ha szükséges, add hozzá a sót vagy a borsot.

8. Lépés

Tálald galuskával vagy tarhonyával, díszítve petrezselyemmel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új