HIRDETŐ

Marhapörkölt bográcsban

A Marhapörkölt bográcsban igazi magyaros étel, melynek ízvilága a hagyományőrző és egyszerű konyha kedvelőinek kedvencének számít.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg marhahús (lapocka vagy szegy) Hozzáadott
  • 4 Fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 babérlevél Hozzáadott
  • 2 zöld Paprika Hozzáadott
  • 2 paradicsom Hozzáadott
  • 2 evőkanál étolaj Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A húst kockázd fel, majd a hagymát és a fokhagymát aprítsd fel. A paprikákat és a paradicsomokat is vágd darabokra.

2. Lépés

A bográcsba öntsd az olajat, és add hozzá a felaprított hagymát. Pirítsd aranysárgára.

3. Lépés

Add hozzá a húst, és pirítsd meg minden oldalán.

4. Lépés

Szórd meg pirospaprikával, sóval és borssal. Keverd jól össze, majd add hozzá a paprikát, paradicsomot, babérlevelet és a petrezselymet.

HIRDETŐ
5. Lépés

Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje a húst.

6. Lépés

Lassú tűzön, fedő alatt főzd kb. 1,5-2 órán keresztül.

7. Lépés

Ellenőrizd a hús puhaságát, és ha szükséges, add hozzá a sót vagy a borsot.

8. Lépés

Tálald galuskával vagy tarhonyával, díszítve petrezselyemmel.

HIRDETŐ

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image S.Hanna

Marhapörkölt bográcsban

A Marhapörkölt bográcsban igazi magyaros étel, melynek ízvilága a hagyományőrző és egyszerű konyha kedvelőinek kedvencének számít.

120
Percek
4
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

A húst kockázd fel, majd a hagymát és a fokhagymát aprítsd fel. A paprikákat és a paradicsomokat is vágd darabokra.

2. Lépés

A bográcsba öntsd az olajat, és add hozzá a felaprított hagymát. Pirítsd aranysárgára.

3. Lépés

Add hozzá a húst, és pirítsd meg minden oldalán.

4. Lépés

Szórd meg pirospaprikával, sóval és borssal. Keverd jól össze, majd add hozzá a paprikát, paradicsomot, babérlevelet és a petrezselymet.

5. Lépés

Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje a húst.

6. Lépés

Lassú tűzön, fedő alatt főzd kb. 1,5-2 órán keresztül.

7. Lépés

Ellenőrizd a hús puhaságát, és ha szükséges, add hozzá a sót vagy a borsot.

8. Lépés

Tálald galuskával vagy tarhonyával, díszítve petrezselyemmel.

Hozzávalók
1 kg
marhahús (lapocka vagy szegy)
4 Fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 evőkanál
pirospaprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 csokor
Petrezselyem
1
babérlevél
2 zöld
Paprika
2
paradicsom
2 evőkanál
étolaj