Marhapörkölt bográcsban
A Marhapörkölt bográcsban igazi magyaros étel, melynek ízvilága a hagyományőrző és egyszerű konyha kedvelőinek kedvencének számít.
Hozzávalók
- 1 kg marhahús (lapocka vagy szegy)
- 4 Fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál pirospaprika
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 csokor Petrezselyem
- 1 babérlevél
- 2 zöld Paprika
- 2 paradicsom
- 2 evőkanál étolaj
Eljárás
A húst kockázd fel, majd a hagymát és a fokhagymát aprítsd fel. A paprikákat és a paradicsomokat is vágd darabokra.
A bográcsba öntsd az olajat, és add hozzá a felaprított hagymát. Pirítsd aranysárgára.
Add hozzá a húst, és pirítsd meg minden oldalán.
Szórd meg pirospaprikával, sóval és borssal. Keverd jól össze, majd add hozzá a paprikát, paradicsomot, babérlevelet és a petrezselymet.
Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje a húst.
Lassú tűzön, fedő alatt főzd kb. 1,5-2 órán keresztül.
Ellenőrizd a hús puhaságát, és ha szükséges, add hozzá a sót vagy a borsot.
Tálald galuskával vagy tarhonyával, díszítve petrezselyemmel.