HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Mascarponés epermisu
Istenien édes epres tiramisu recept.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 300 g babapiskóta
- 60 dkg Eper
- 500 g mascarpone
- 15 dkg porcukor
- 2 cs bourbon vanília
- 2 dl habtejszín
- 3 adag lefőzött kihűtött kávé
- 1⁄2 Üveg rumaroma
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Az eprek egy részét félbevágjuk, a maradékot apróra vágjuk.
2. Lépés
A mascarponét összekeverjük a cukrokkal, majd beleforgatjuk a keményre felvert tejszínt, végül pedig az eperdarabokat. Közben a kávéba belekeverjük a rumaromát.
3. Lépés
Előveszünk egy tepsit és elkezdjük a rétegezést: leteszünk egy sor kávéba mártott babapiskótát, majd erre krém jön, újabb sor babapiskóta, újabb adag krém. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
4. Lépés
A tetejére krém kerüljön. A krémet kirakjuk a szép, félbevágott eprekkel, majd az egészet hűtőbe tesszük.