Forrás: Youtube
Mascarponés répatorta muffin
Könnyed és egyszerű húsvéti recept.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 2 ks tojás
- 200 g barnacukor
- 1.8 dl napraforgóolaj
- 250 g finomliszt
- 100 g dió
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 1 tk Fahéj
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 ks sárgarépa
- 1 ks narancshéj
- gyömbér
Krém
- 400 g mascarpone
- 80 g porcukor
- 100 g habtejszín
- 3 ek zselatinfix
- 1 cs vaníliás cukor
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. A tojásokat egy tálban habosítsuk ki a barna cukorral, majd apránként csurgassuk hozzá a napraforgóolajat.
A répákat tisztítsuk meg, és reszeljük le. Keverjük hozzá a a tojásos keverékhez, majd szitáljuk bele a lisztet, szódabikarbónát, sütőport, fahéjat, vaníliás cukrot. Végül mehet hozzá a darált dió, az apróra vágott kandírozott gyömbér és egy narancs reszelt héja.
Egy muffinsütőt béleljük ki kapszlikkal, a tésztát töltsük habzsákba, így egyszerűbben tudjuk adagolni.
Kicsit csapkodjuk meg a formát, és sütőben, 175 fokon 25-30 perc alatt süssük készre.
Miután elkészültek, fordítsuk le a tepsit, és hagyjuk fejjel lefele kihűlni őket.
A mascarponét a porcukorral, a vaníliás cukorral és tejszínnel habosítsuk ki, ha szükséges, adjunk hozzá egy kevés zselatin fixet.
A krémet tegyük a hűtőbe dermedni. Majd tegyük habzsákba, és kedvünk szerint dekoráljuk meg vele a muffinok tetejét, tetszőleges csillagcsővel.