HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: morwanobed

Mélyhűtött karfiol, egyszerűen elkészítve

Imádom a sült karfiolt. Ez egy olyan recept, amit szívesen készítek újra és újra. A karfiol ropogós és ízletes lesz, és a vendégeim mindig elismerően nyilatkoznak róla. A teljes elkészítési idő körülbelül 35 perc, és a recept körülbelül 4 adagra elegendő. Nem kell sok hozzávaló, és az egész folyamat nagyon egyszerű.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 nagy karfiol Hozzáadott
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 3 Tojás Hozzáadott
  • 250 g zsemlemorzsa Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

A sült karfiol elkészítéséhez ossza a karfiolt virágokra. Ügyeljünk arra, hogy minden darab nagyjából egyforma méretű legyen, hogy egyenletesen süljön meg.

2. Lépés

Keverjük össze a lisztet, a sót és a borsot egy nagy tálban. Egy második tálban verjük fel a tojásokat, egy harmadik tálban pedig készítsük el a zsemlemorzsát. Hasznosnak tartom, ha előre elrendezem a munkafelületemet, hogy felgyorsítsam a folyamatot.

3. Lépés

A karfiolvirágot először a lisztkeverékbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába mártjuk. Ügyeljen arra, hogy minden oldalát jól bevonja.

4. Lépés

Hevítsünk elég olajat egy mély serpenyőben. Süssük a rózsáinkat sorozatban, amíg aranybarnára és ropogósra sülnek. Javaslom, hogy ne süssünk egyszerre túl sok virágot, különben az olaj hőmérséklete lecsökken, és a virágok inkább zsírosak, mint ropogósak lesznek.

HIRDETŐ
5. Lépés

A sült karfiolt konyhai papíron lecsepegtetjük, és tálalás előtt enyhén megsózzuk. Remélem, önök is annyira szeretni fogják ezt a receptet, mint én. Nemcsak finom, de remek módja annak is, hogy több zöldséget vigyél be az étrendedbe. Jó étvágyat!

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image Gretarezepte

Mélyhűtött karfiol, egyszerűen elkészítve

Imádom a sült karfiolt. Ez egy olyan recept, amit szívesen készítek újra és újra. A karfiol ropogós és ízletes lesz, és a vendégeim mindig elismerően nyilatkoznak róla. A teljes elkészítési idő körülbelül 35 perc, és a recept körülbelül 4 adagra elegendő. Nem kell sok hozzávaló, és az egész folyamat nagyon egyszerű.

35
Percek
4
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

A sült karfiol elkészítéséhez ossza a karfiolt virágokra. Ügyeljünk arra, hogy minden darab nagyjából egyforma méretű legyen, hogy egyenletesen süljön meg.

2. Lépés

Keverjük össze a lisztet, a sót és a borsot egy nagy tálban. Egy második tálban verjük fel a tojásokat, egy harmadik tálban pedig készítsük el a zsemlemorzsát. Hasznosnak tartom, ha előre elrendezem a munkafelületemet, hogy felgyorsítsam a folyamatot.

3. Lépés

A karfiolvirágot először a lisztkeverékbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába mártjuk. Ügyeljen arra, hogy minden oldalát jól bevonja.

4. Lépés

Hevítsünk elég olajat egy mély serpenyőben. Süssük a rózsáinkat sorozatban, amíg aranybarnára és ropogósra sülnek. Javaslom, hogy ne süssünk egyszerre túl sok virágot, különben az olaj hőmérséklete lecsökken, és a virágok inkább zsírosak, mint ropogósak lesznek.

5. Lépés

A sült karfiolt konyhai papíron lecsepegtetjük, és tálalás előtt enyhén megsózzuk. Remélem, önök is annyira szeretni fogják ezt a receptet, mint én. Nemcsak finom, de remek módja annak is, hogy több zöldséget vigyél be az étrendedbe. Jó étvágyat!

Hozzávalók
1 nagy
karfiol
200 g
liszt
3
Tojás
250 g
zsemlemorzsa
só és bors ízlés szerint
olaj a sütéshez