Narancsos répatorta
Úgy döntöttem, hogy elkészítem a saját receptem alapján a sárgarépás tortát. Vaj és cukor nélkül. És nagyszerűen ízlett.
Hozzávalók
Szövegtár
- 4 Tojás
- 50 g vaj
- 120 g nádcukor
- 150 g Simlis tönköly liszt
- 100 g darált dió
- 1 szódabikarbóna
- 1⁄2 tk Szárított citromhéj
- 1⁄2 tk szárított narancshéj
- 2 tk őrölt fahéj
- 250 g finomra reszelt sárgarépa
- 200 ml tej
- csipetnyi só
Krém
- 500 g Finom túró
- 250 g mascarpone
- 200 g Krémsajt vagy vajkrém
- 50 g fehér csokoládé
- 50 g porcukor
- néhány csepp Vanília ízű cseppek
Eljárás
A fehérjékből és egy csipet sóból kemény habot verünk.
A sárgájákat kikeverjük a cukorral. Hozzákeverjük a szobahőmérsékletű vajat.
Ezt követően a tojássárgájához hozzáadjuk a tejet és a reszelt répát, majd összekeverjük.
Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk a tojássárgájához. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék habját.
A tésztát egy sütőpapírral bélelt formába öntjük (csak az alját) és 170 fokon sütjük kb. 45-50 percig.
A megsütött tortaalapot hagyjuk kihűlni. A kihűlt tortaalapot három részre vágjuk.
A mascarpone és a cream cheese krém elkészítéséhez röviden felverjük, hozzáadjuk a túrót és újra felverjük.
Ezután hozzáadjuk a cukrot és az olvasztott fehér csokoládét. A csokoládét fokozatosan keverjük hozzá, és nem lehet forró.
A kész krémmel töltjük meg a tésztatesteket. Tehát teszünk egy tésztatestet, rá egy réteg krémet és kétszer megismételjük.
Csak végigsimítottam a süteményt, és „félig meztelen” hagytam. Hűtsük le a tortát, végül csak díszítsük az elképzeléseink szerint, és szolgáljuk fel.
Jó étvágyat.