HIRDETŐ
Narancsos répatorta

Narancsos répatorta

Úgy döntöttem, hogy elkészítem a saját receptem alapján a sárgarépás tortát. Vaj és cukor nélkül. És nagyszerűen ízlett.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

Szövegtár

  • 4 Tojás Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • 120 g nádcukor Hozzáadott
  • 150 g Simlis tönköly liszt Hozzáadott
  • 100 g darált dió Hozzáadott
  • 1 szódabikarbóna Hozzáadott
  • 12 tk Szárított citromhéj Hozzáadott
  • 12 tk szárított narancshéj Hozzáadott
  • 2 tk őrölt fahéj Hozzáadott
  • 250 g finomra reszelt sárgarépa Hozzáadott
  • 200 ml tej Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott

Krém

  • 500 g Finom túró Hozzáadott
  • 250 g mascarpone Hozzáadott
  • 200 g Krémsajt vagy vajkrém Hozzáadott
  • 50 g fehér csokoládé Hozzáadott
  • 50 g porcukor Hozzáadott
  • néhány csepp Vanília ízű cseppek Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

A fehérjékből és egy csipet sóból kemény habot verünk.

2. Lépés

A sárgájákat kikeverjük a cukorral. Hozzákeverjük a szobahőmérsékletű vajat.

3. Lépés

Ezt követően a tojássárgájához hozzáadjuk a tejet és a reszelt répát, majd összekeverjük.

4. Lépés

Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk a tojássárgájához. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék habját.

HIRDETŐ
5. Lépés

A tésztát egy sütőpapírral bélelt formába öntjük (csak az alját) és 170 fokon sütjük kb. 45-50 percig.

Narancsos répatorta - előkészítő lépés 1
6. Lépés

A megsütött tortaalapot hagyjuk kihűlni. A kihűlt tortaalapot három részre vágjuk.

Narancsos répatorta - előkészítő lépés 1
7. Lépés

A mascarpone és a cream cheese krém elkészítéséhez röviden felverjük, hozzáadjuk a túrót és újra felverjük.

8. Lépés

Ezután hozzáadjuk a cukrot és az olvasztott fehér csokoládét. A csokoládét fokozatosan keverjük hozzá, és nem lehet forró.

HIRDETŐ
9. Lépés

A kész krémmel töltjük meg a tésztatesteket. Tehát teszünk egy tésztatestet, rá egy réteg krémet és kétszer megismételjük.

Narancsos répatorta - előkészítő lépés 1
10. Lépés

Csak végigsimítottam a süteményt, és „félig meztelen” hagytam. Hűtsük le a tortát, végül csak díszítsük az elképzeléseink szerint, és szolgáljuk fel.

11. Lépés

Jó étvágyat.

Narancsos répatorta - előkészítő lépés 1

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image in_inthekitchen

Narancsos répatorta

Úgy döntöttem, hogy elkészítem a saját receptem alapján a sárgarépás tortát. Vaj és cukor nélkül. És nagyszerűen ízlett.

80
Percek
12
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

A fehérjékből és egy csipet sóból kemény habot verünk.

2. Lépés

A sárgájákat kikeverjük a cukorral. Hozzákeverjük a szobahőmérsékletű vajat.

3. Lépés

Ezt követően a tojássárgájához hozzáadjuk a tejet és a reszelt répát, majd összekeverjük.

4. Lépés

Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk a tojássárgájához. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék habját.

5. Lépés

A tésztát egy sütőpapírral bélelt formába öntjük (csak az alját) és 170 fokon sütjük kb. 45-50 percig.

6. Lépés

A megsütött tortaalapot hagyjuk kihűlni. A kihűlt tortaalapot három részre vágjuk.

7. Lépés

A mascarpone és a cream cheese krém elkészítéséhez röviden felverjük, hozzáadjuk a túrót és újra felverjük.

8. Lépés

Ezután hozzáadjuk a cukrot és az olvasztott fehér csokoládét. A csokoládét fokozatosan keverjük hozzá, és nem lehet forró.

9. Lépés

A kész krémmel töltjük meg a tésztatesteket. Tehát teszünk egy tésztatestet, rá egy réteg krémet és kétszer megismételjük.

10. Lépés

Csak végigsimítottam a süteményt, és „félig meztelen” hagytam. Hűtsük le a tortát, végül csak díszítsük az elképzeléseink szerint, és szolgáljuk fel.

11. Lépés

Jó étvágyat.

Hozzávalók
Szövegtár
4
Tojás
50 g
vaj
120 g
nádcukor
150 g
Simlis tönköly liszt
100 g
darált dió
1
szódabikarbóna
12 tk
Szárított citromhéj
12 tk
szárított narancshéj
2 tk
őrölt fahéj
250 g
finomra reszelt sárgarépa
200 ml
tej
csipetnyi só
Krém
500 g
Finom túró
250 g
mascarpone
200 g
Krémsajt vagy vajkrém
50 g
fehér csokoládé
50 g
porcukor
néhány csepp
Vanília ízű cseppek