Forrás: manyakotic via iStockPhotos
Nutella karácsonyfa
A karácsony közelgő örömei arra ösztönöznek minket, hogy kreatívak legyünk a konyhában! Kísérleteztem a konyhámban, és egy álomszép \Nutella karácsonyfát\ varázsoltam. Ez az édes finomság nemcsak a kicsiknek, hanem a felnőtteknek is jól esik. Könnyű elkészíteni, fantasztikusan néz ki és mennyei az íze!
Hozzávalók
- 2 Csomag Kész leveles tészta
- 1 Csésze Nutella
- 1 verve Tojás (a bevonathoz)
- Porcukor a díszítéshez
Eljárás
A Nutella karácsonyfa sütéséhez először melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Mielőtt hozzákezdene, hagyja, hogy a Nutella szobahőmérsékletű legyen - így könnyebb eloszlatni. Ezután helyezzen egy leveles tésztalapot egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Most egyenletesen kenjük meg a Nutellát a leveles tésztán. Egy kis szegélyt azonban hagyjunk szabadon. Tipp: Egy szilikon spatula nagyon jól működik ehhez.
Ezután helyezze rá a második leveles tésztalapot, és enyhén nyomja össze a széleket.
Most vágja a tésztát karácsonyfa alakúra, a leveles tészta két alsó sarkát használva a fa alapjaként. Ezután a "fa vonalával" párhuzamos csíkokat vágunk, amelyek a fa "ágait" jelképezik.
Most óvatosan csavarja meg az ágakat, hogy spirális alakot hozzon létre, ami mélységet és háromdimenziós formát ad a fának.
Most óvatosan kenjük meg a tésztát a felvert tojással - ez később szép színt ad a fának.
Ezután az előmelegített sütőben kb. 20-25 percig, vagy amíg aranybarnára sül. Figyeljünk a fára, minden sütő más és más!
Hagyjuk a Nutella karácsonyfát kissé kihűlni, és tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.