:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/XzJU3wktFi8dapH2lWcR/8055847d99f47420bfea624f435364.png)
Paradicsomlekvár
A paradicsomlekvár egy érdekes és ízletes módszer a nyári paradicsomok tartósítására. Egy kitűnő édesség, amit kenhetünk pirítósra, süteménybe vagy használhatjuk húsok mellé is kínálva szószerveryként.
Hozzávalók
- 2 kg érett paradicsom
- 1 kg cukor
- 1 citrom leve
- 1 rúd vanília
Tápértékek és ár
Eljárás
Mossuk meg alaposan a paradicsomokat, csumázzuk ki és vágjuk nagyobb darabokra.
Tegyük egy nagy fazékba a darabolt paradicsomokat, adjuk hozzá a cukrot, a citromlevet és a vaníliarudat.
Forraljuk fel lassú tűzön, majd főzzük 2-3 órán át, míg a massza sűrű nem lesz és meg nem változik a színe.
Ha elérte a kívánt állagot, töltsük steril üvegekbe, mialatt még forró, majd zárjuk le és hagyjuk kihűlni.
Tároljuk a hűvösebb, sötét helyen maximum 1 évig.
Oszd meg a receptet másokkal
Reels
ÚjA legújabb receptek
A legújabb receptek
Reels
ÚjKedvenc receptek
Top kategóriák
Paradicsomlekvár
A paradicsomlekvár egy érdekes és ízletes módszer a nyári paradicsomok tartósítására. Egy kitűnő édesség, amit kenhetünk pirítósra, süteménybe vagy használhatjuk húsok mellé is kínálva szószerveryként.
Mossuk meg alaposan a paradicsomokat, csumázzuk ki és vágjuk nagyobb darabokra.
Tegyük egy nagy fazékba a darabolt paradicsomokat, adjuk hozzá a cukrot, a citromlevet és a vaníliarudat.
Forraljuk fel lassú tűzön, majd főzzük 2-3 órán át, míg a massza sűrű nem lesz és meg nem változik a színe.
Ha elérte a kívánt állagot, töltsük steril üvegekbe, mialatt még forró, majd zárjuk le és hagyjuk kihűlni.
Tároljuk a hűvösebb, sötét helyen maximum 1 évig.
Hogyan készítetted ezt a receptet?