HIRDETŐ

Paradicsomlekvár

A paradicsomlekvár egy érdekes és ízletes módszer a nyári paradicsomok tartósítására. Egy kitűnő édesség, amit kenhetünk pirítósra, süteménybe vagy használhatjuk húsok mellé is kínálva szószerveryként.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
3
  • 2 kg érett paradicsom Hozzáadott
  • 1 kg cukor Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 1 rúd vanília Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Mossuk meg alaposan a paradicsomokat, csumázzuk ki és vágjuk nagyobb darabokra.

2. Lépés

Tegyük egy nagy fazékba a darabolt paradicsomokat, adjuk hozzá a cukrot, a citromlevet és a vaníliarudat.

3. Lépés

Forraljuk fel lassú tűzön, majd főzzük 2-3 órán át, míg a massza sűrű nem lesz és meg nem változik a színe.

4. Lépés

Ha elérte a kívánt állagot, töltsük steril üvegekbe, mialatt még forró, majd zárjuk le és hagyjuk kihűlni.

HIRDETŐ
5. Lépés

Tároljuk a hűvösebb, sötét helyen maximum 1 évig.

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image S.Hanna

Paradicsomlekvár

A paradicsomlekvár egy érdekes és ízletes módszer a nyári paradicsomok tartósítására. Egy kitűnő édesség, amit kenhetünk pirítósra, süteménybe vagy használhatjuk húsok mellé is kínálva szószerveryként.

180
Percek
3
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

Mossuk meg alaposan a paradicsomokat, csumázzuk ki és vágjuk nagyobb darabokra.

2. Lépés

Tegyük egy nagy fazékba a darabolt paradicsomokat, adjuk hozzá a cukrot, a citromlevet és a vaníliarudat.

3. Lépés

Forraljuk fel lassú tűzön, majd főzzük 2-3 órán át, míg a massza sűrű nem lesz és meg nem változik a színe.

4. Lépés

Ha elérte a kívánt állagot, töltsük steril üvegekbe, mialatt még forró, majd zárjuk le és hagyjuk kihűlni.

5. Lépés

Tároljuk a hűvösebb, sötét helyen maximum 1 évig.

Hozzávalók
2 kg
érett paradicsom
1 kg
cukor
1 citrom
leve
1 rúd
vanília