HIRDETŐ
Paradicsomlekvár
A paradicsomlekvár egy érdekes és ízletes módszer a nyári paradicsomok tartósítására. Egy kitűnő édesség, amit kenhetünk pirítósra, süteménybe vagy használhatjuk húsok mellé is kínálva szószerveryként.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
3
- 2 kg érett paradicsom
- 1 kg cukor
- 1 citrom leve
- 1 rúd vanília
HIRDETŐ
Eljárás
180 perc.
1. Lépés
Mossuk meg alaposan a paradicsomokat, csumázzuk ki és vágjuk nagyobb darabokra.
2. Lépés
Tegyük egy nagy fazékba a darabolt paradicsomokat, adjuk hozzá a cukrot, a citromlevet és a vaníliarudat.
3. Lépés
Forraljuk fel lassú tűzön, majd főzzük 2-3 órán át, míg a massza sűrű nem lesz és meg nem változik a színe.
4. Lépés
Ha elérte a kívánt állagot, töltsük steril üvegekbe, mialatt még forró, majd zárjuk le és hagyjuk kihűlni.
5. Lépés
Tároljuk a hűvösebb, sötét helyen maximum 1 évig.