HIRDETŐ

Paradicsomlekvár

A paradicsomlekvár egy érdekes és ízletes módszer a nyári paradicsomok tartósítására. Egy kitűnő édesség, amit kenhetünk pirítósra, süteménybe vagy használhatjuk húsok mellé is kínálva szószerveryként.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
3
  • 2 kg érett paradicsom Hozzáadott
  • 1 kg cukor Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 1 rúd vanília Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Mossuk meg alaposan a paradicsomokat, csumázzuk ki és vágjuk nagyobb darabokra.

2. Lépés

Tegyük egy nagy fazékba a darabolt paradicsomokat, adjuk hozzá a cukrot, a citromlevet és a vaníliarudat.

3. Lépés

Forraljuk fel lassú tűzön, majd főzzük 2-3 órán át, míg a massza sűrű nem lesz és meg nem változik a színe.

4. Lépés

Ha elérte a kívánt állagot, töltsük steril üvegekbe, mialatt még forró, majd zárjuk le és hagyjuk kihűlni.

5. Lépés

Tároljuk a hűvösebb, sötét helyen maximum 1 évig.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új