HIRDETŐ
Párolt savanyú káposzta sült hús mellé
A párolt savanyú káposzta finom kiegészítése különböző húsoknak, különösen, ha azok sült húsok.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 1 db savanyú káposzta
- 2 db The Onion
- 2 gerezd Fokhagyma
- 2 tk édes paprika
- 1 db babérlevél
- 3 db új fűszer
- 1 tk só
- 2 EK olaj
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Először öblítse le a savanyú káposztát folyóvíz alatt, majd vágja kisebb darabokra.
2. Lépés
Hámozza meg és aprítsa fel a hagymát és a fokhagymát. Melegítse fel az olajat a serpenyőben, és pirítsa meg a hagymát, amíg aranybarna nem lesz.
3. Lépés
Adj hozzá fokhagymát és pirítsd még egy ideig. Ezután adj hozzája paprikát, babérlevelet és új fűszert. Pirítsd egy ideig, hogy az ízek összeérjenek.
4. Lépés
Ezután adj hozzá aprított káposztát, keverd össze és párold fedő alatt, amíg a káposzta meg nem puhul. A párolás során ízlés szerint sózd meg.
5. Lépés
A párolt savanyú káposzta kész. Kóstolja meg, esetleg még sózza meg. Sütött hússal és a választott körettel szolgáljon. Jó étvágyat!