Forrás: Pixabay: photosforyou
Petrezselymes Párizsi csirkemell
Tálalás előtt szórjuk meg aprított petrezselyemmel. Friss kenyérrel és egy pohár hideg fehér bor kísérőjével tálalva tökéletes vacsorát készíthetsz vendégeidnek. Bátran próbáld ki ezt a receptet, hiszen egyszerű, gyors és nagyon finom! Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók
- 4 ks csirkemell
- 1 Fej hagyma
- 2 dl fehérbor
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál vaj
- olívaolaj
- só
- bors
- Petrezselyem
Eljárás
Kezdésnek a csirkemelleket vágjuk csíkokra. Talán kissé időigényes, de igazán érdemes erre szánni néhány percet, hiszen ennek köszönhetően sokkal könnyebben és gyorsabban fognak átsülni, emellett sokkal látványosabb is lesz az elkészített étel.
Ezt követően sózzuk, borsozzuk őket és tegyük félre egy kicsit, hogy a fűszerek beszívódjanak. Egy kis idő elteltével a csirkét lisztben forgasd meg.
A hagymát vágjuk apróra, ez is időigényesebb rész, de a finomra vágott hagyma sokkal jobban felszívja az ételek ízeit.
Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd adjunk hozzá egy kis olívaolajat is, ez megakadályozza, hogy a vaj leégjen.
A vaj-olaj keverékben pirítsuk meg először a hagymát, majd ezt követően adjuk hozzá a lisztezett csirkemell csíkokat is.
Mindkét oldalukat süssük aranysárgára, majd öntsük hozzá a fehér bort. Itt fontos, hogy minőségi bort válasszunk, hiszen az étel íze nagyban függ attól, milyen bor kerül bele.
Fedjük le, és alacsony lángon pároljuk kb. 15-20 percig.
Végül adjuk hozzá a tejfölt, és további 5 percig főzzük.