HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: photosforyou

Petrezselymes Párizsi csirkemell

Tálalás előtt szórjuk meg aprított petrezselyemmel. Friss kenyérrel és egy pohár hideg fehér bor kísérőjével tálalva tökéletes vacsorát készíthetsz vendégeidnek. Bátran próbáld ki ezt a receptet, hiszen egyszerű, gyors és nagyon finom! Jó étvágyat hozzá!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks csirkemell Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • 2 dl fehérbor Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • Petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Kezdésnek a csirkemelleket vágjuk csíkokra. Talán kissé időigényes, de igazán érdemes erre szánni néhány percet, hiszen ennek köszönhetően sokkal könnyebben és gyorsabban fognak átsülni, emellett sokkal látványosabb is lesz az elkészített étel.

2. Lépés

Ezt követően sózzuk, borsozzuk őket és tegyük félre egy kicsit, hogy a fűszerek beszívódjanak. Egy kis idő elteltével a csirkét lisztben forgasd meg.

3. Lépés

A hagymát vágjuk apróra, ez is időigényesebb rész, de a finomra vágott hagyma sokkal jobban felszívja az ételek ízeit.

4. Lépés

Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd adjunk hozzá egy kis olívaolajat is, ez megakadályozza, hogy a vaj leégjen.

5. Lépés

A vaj-olaj keverékben pirítsuk meg először a hagymát, majd ezt követően adjuk hozzá a lisztezett csirkemell csíkokat is.

6. Lépés

Mindkét oldalukat süssük aranysárgára, majd öntsük hozzá a fehér bort. Itt fontos, hogy minőségi bort válasszunk, hiszen az étel íze nagyban függ attól, milyen bor kerül bele.

7. Lépés

Fedjük le, és alacsony lángon pároljuk kb. 15-20 percig.

8. Lépés

Végül adjuk hozzá a tejfölt, és további 5 percig főzzük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új