Puha Barackos gombóc
A Barackos gombóc remek választás azoknak, akik után szeretnének űzni a nyári ízű emlékeket. A puha, könnyű tésztával borított édes barack finom kontrasztot képez a vanília aromájú, forró vaníliaszósszal.
Hozzávalók
- 500 g burgonya
- 200 g búzadara
- 2 tojás
- egy csipet só
- 20 ks kisebb barack
- 200 g kristálycukor
- 200 g zsemlemorzsa
- 100 g vaj
- 1 Csomag vaníliás cukor
Eljárás
Főzd meg a burgonyákat sós vízben, majd pucold meg és törjük össze.
Adj hozzá két tojást, egy csipet sót, és keverd jól össze a búzadarával, hogy egy közepesen kemény tészta legyen.
Hagyd állni a tésztát kb. 30 percig.
Egy nagy fazékban forrald fel a vizet, és addig készítsd el a barackos gombócokat. Minden gombócot szépen boríts be tésztával.
Főzd őket a forró vízben kb. 15 percig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.
Közben karamellizáld a cukrot egy serpenyőben, adj hozzá zsemlemorzsát és vajat, azután pirítsd meg. Amint elkészült, vedd le a tűzről, és keverd bele a vaníliás cukrot.
Amint a gombócok elkészültek, emeld ki őket a vízből, és forgasd meg őket a morzsás keverékben.