HIRDETŐ

Puha Barackos gombóc

A Barackos gombóc remek választás azoknak, akik után szeretnének űzni a nyári ízű emlékeket. A puha, könnyű tésztával borított édes barack finom kontrasztot képez a vanília aromájú, forró vaníliaszósszal.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20
  • 500 g burgonya Hozzáadott
  • 200 g búzadara Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • egy csipet só Hozzáadott
  • 20 ks kisebb barack Hozzáadott
  • 200 g kristálycukor Hozzáadott
  • 200 g zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Főzd meg a burgonyákat sós vízben, majd pucold meg és törjük össze.

2. Lépés

Adj hozzá két tojást, egy csipet sót, és keverd jól össze a búzadarával, hogy egy közepesen kemény tészta legyen.

3. Lépés

Hagyd állni a tésztát kb. 30 percig.

4. Lépés

Egy nagy fazékban forrald fel a vizet, és addig készítsd el a barackos gombócokat. Minden gombócot szépen boríts be tésztával.

HIRDETŐ
5. Lépés

Főzd őket a forró vízben kb. 15 percig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.

6. Lépés

Közben karamellizáld a cukrot egy serpenyőben, adj hozzá zsemlemorzsát és vajat, azután pirítsd meg. Amint elkészült, vedd le a tűzről, és keverd bele a vaníliás cukrot.

7. Lépés

Amint a gombócok elkészültek, emeld ki őket a vízből, és forgasd meg őket a morzsás keverékben.

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image vedresbogi

Puha Barackos gombóc

A Barackos gombóc remek választás azoknak, akik után szeretnének űzni a nyári ízű emlékeket. A puha, könnyű tésztával borított édes barack finom kontrasztot képez a vanília aromájú, forró vaníliaszósszal.

90
Percek
20
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

Főzd meg a burgonyákat sós vízben, majd pucold meg és törjük össze.

2. Lépés

Adj hozzá két tojást, egy csipet sót, és keverd jól össze a búzadarával, hogy egy közepesen kemény tészta legyen.

3. Lépés

Hagyd állni a tésztát kb. 30 percig.

4. Lépés

Egy nagy fazékban forrald fel a vizet, és addig készítsd el a barackos gombócokat. Minden gombócot szépen boríts be tésztával.

5. Lépés

Főzd őket a forró vízben kb. 15 percig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.

6. Lépés

Közben karamellizáld a cukrot egy serpenyőben, adj hozzá zsemlemorzsát és vajat, azután pirítsd meg. Amint elkészült, vedd le a tűzről, és keverd bele a vaníliás cukrot.

7. Lépés

Amint a gombócok elkészültek, emeld ki őket a vízből, és forgasd meg őket a morzsás keverékben.

Hozzávalók
500 g
burgonya
200 g
búzadara
2
tojás
egy csipet só
20 ks
kisebb barack
200 g
kristálycukor
200 g
zsemlemorzsa
100 g
vaj
1 Csomag
vaníliás cukor