HIRDETŐ

Puha Barackos gombóc

A Barackos gombóc remek választás azoknak, akik után szeretnének űzni a nyári ízű emlékeket. A puha, könnyű tésztával borított édes barack finom kontrasztot képez a vanília aromájú, forró vaníliaszósszal.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20
  • 500 g burgonya Hozzáadott
  • 200 g búzadara Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • egy csipet só Hozzáadott
  • 20 ks kisebb barack Hozzáadott
  • 200 g kristálycukor Hozzáadott
  • 200 g zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Főzd meg a burgonyákat sós vízben, majd pucold meg és törjük össze.

2. Lépés

Adj hozzá két tojást, egy csipet sót, és keverd jól össze a búzadarával, hogy egy közepesen kemény tészta legyen.

3. Lépés

Hagyd állni a tésztát kb. 30 percig.

4. Lépés

Egy nagy fazékban forrald fel a vizet, és addig készítsd el a barackos gombócokat. Minden gombócot szépen boríts be tésztával.

5. Lépés

Főzd őket a forró vízben kb. 15 percig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.

6. Lépés

Közben karamellizáld a cukrot egy serpenyőben, adj hozzá zsemlemorzsát és vajat, azután pirítsd meg. Amint elkészült, vedd le a tűzről, és keverd bele a vaníliás cukrot.

7. Lépés

Amint a gombócok elkészültek, emeld ki őket a vízből, és forgasd meg őket a morzsás keverékben.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új