HIRDETŐ

Puha Barackos gombóc

A Barackos gombóc remek választás azoknak, akik után szeretnének űzni a nyári ízű emlékeket. A puha, könnyű tésztával borított édes barack finom kontrasztot képez a vanília aromájú, forró vaníliaszósszal.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20
  • 500 g burgonya Hozzáadott
  • 200 g búzadara Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • egy csipet só Hozzáadott
  • 20 ks kisebb barack Hozzáadott
  • 200 g kristálycukor Hozzáadott
  • 200 g zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Főzd meg a burgonyákat sós vízben, majd pucold meg és törjük össze.

2. Lépés

Adj hozzá két tojást, egy csipet sót, és keverd jól össze a búzadarával, hogy egy közepesen kemény tészta legyen.

3. Lépés

Hagyd állni a tésztát kb. 30 percig.

4. Lépés

Egy nagy fazékban forrald fel a vizet, és addig készítsd el a barackos gombócokat. Minden gombócot szépen boríts be tésztával.

5. Lépés

Főzd őket a forró vízben kb. 15 percig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.

6. Lépés

Közben karamellizáld a cukrot egy serpenyőben, adj hozzá zsemlemorzsát és vajat, azután pirítsd meg. Amint elkészült, vedd le a tűzről, és keverd bele a vaníliás cukrot.

7. Lépés

Amint a gombócok elkészültek, emeld ki őket a vízből, és forgasd meg őket a morzsás keverékben.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek