HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Zozz_

Puha kakaós kalács

A puha kakaós kalács az egyik családi kedvencem, amelyet anyukám mindig elhozott nekünk hétvégén. A benne lévő kakaó azonban teszi különlegessé. A receptje egyszerű, de pár apróság figyelembevételével még finomabb lehet. Úgyhogy olvass tovább!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
15
  • 7 dl tej Hozzáadott
  • 50 g élesztő Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 1000 g liszt Hozzáadott
  • 200 g vaj Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
  • 8 ek kakaópor Hozzáadott
  • 2 ek olaj Hozzáadott
  • 1 tojás a megkenéshez Hozzáadott
  • Cukor a megszóráshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

A tészta elkészítésekor figyeljünk arra, hogy a tejet melegítsük fel, de ne forraljuk, mert a túl magas hőmérséklet elpusztíthatja az élesztőt. Az élesztőt 1 ek cukorral és egy kevés meleg tejjel futtassuk fel. Ha szépen habosodik, akkor jó. Egy tálba keverjünk össze 500 g lisztet, a maradék cukrot és a sót, majd adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt és a maradék meleg tejet. Alaposan dolgozzuk össze.

2. Lépés

Miközben a tésztát kelesztjük, készítsük el a tölteléket. Egy kis edényben olvasszuk meg a vajat (de ne forró legyen), majd adjuk hozzá a kakaóport és 2 tojást, keverjük simára.

3. Lépés

Miután a tészta megkelt (kb. 1 óra, de inkább nézzük a tészta méretét, mintsem az időt - a duplájára kell kelnie), osszuk két részre, majd nyújtsuk ki őket téalap formájában. Kenjük meg egyformán a kakaós masszával, majd szorosan tekerjük fel a hosszára.

4. Lépés

Hagyjuk a bekenett tepsiben még fél órát pihenni, majd kenjük le felvert tojással és szórjuk meg cukorral. 180 fokon, előmelegített sütőben süssük körülbelül 30-40 percet, vagy amíg szép aranybarna nem lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új