Forrás: Freepik
Puha nedves friss mangó torta
A mangó egzotikus íze a habos és nedves tortalaplettel kombinálva trópusi utazásra repíti ízlelőbimbóit.
Hozzávalók
A tortához:
- 2 csészék önserkentő liszt
- 1 csésze kristálycukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- Egy csipetnyi só
- 1⁄2 csésze Sótlan vaj, lágyítva
- 4 Tojás
- 2 érett mangó, pürésítve
- 1⁄2 csésze tej
A mangóvajkrémhez:
- 1 csésze Sótlan vaj, lágyítva
- 4 csészék porcukor
- 0.3 csésze mangó püré
- Egy csipetnyi só
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 175 °C-ra. Zsírozzon és lisztezzen ki két 8 hüvelykes kerek tortaformát.
Egy nagy keverőtálban keverje össze az öntetlisztet, a cukrot, a szódabikarbónát és a sót. Ezeknek a mértékeknek a pontossága kulcsfontosságú a torta tökéletes keléséhez és nedvességtartalmához, ezért ne siettesse ezt a folyamatot.
A száraz hozzávalókhoz adjuk hozzá a megpuhított vajat, a tojásokat, a mangópürét és a tejet. A keveréket közepes sebességen 3-5 percig verjük, amíg jól összeáll. Tapasztalatom szerint a mangó frissessége igazán átjön a sütemény ízében, ezért érett mangót ajánlott használni.
Ossza el a tésztát egyenletesen a két előkészített tortaformában. Óvatosan kopogtassa meg a formákat a munkalapon, hogy a légbuborékok eltűnjenek.
Süssük 25-30 percig, vagy amíg egy a közepébe szúrt fogpiszkáló tiszta nem lesz.
Amíg a sütemények hűlnek, elkezdhetjük a mangóvajkrémet. A megpuhított vajat közepes sebességen 2-3 percig verjük. A vajnak jól meg kell puhulnia, hogy a vajkrém állaga simább legyen.
Fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot, majd a mangópürét és a sót. Addig verjük a keveréket, amíg könnyű és habos nem lesz.
Ha a torták teljesen kihűltek, a rétegeket a mangóvajkrémmel bevonjuk. A torta lehűlése segít a máznak jobban tapadni, ami javítja a torta általános megjelenését.
Szeletelje fel a tortát, tálalja és élvezze. Bele fogsz szeretni ennek a mangóval ízesített finomságnak az egzotikus ízébe.