HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Puha, sós, sajtos, cheddaros kekszek

Ki kell próbálnod ezeket a hihetetlenül finom, puha és pihe-puha sajtos kekszeket!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
24
  • 2 csészék Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 12 csésze Sótlan vaj (hideg és darabokra vágva) Hozzáadott
  • 1 csésze Reszelt éles Cheddar sajt Hozzáadott
  • 34 csésze teljes tej Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra. Ez a kezdeti magas hőmérséklet biztosítja, hogy a kekszek magasra emelkedjenek és pelyhesek legyenek.

2. Lépés

Keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót egy nagy tálban. A hideg vajdarabkákat a lisztes keverékbe csepegtessük, és pogácsaszaggatóval addig vágjuk bele, amíg a keverék durva morzsára nem hasonlít. Itt egy lényeges tipp a látványos kekszekhez a hideg vaj használata. Ez segít létrehozni azokat a pelyhes rétegeket, amelyeket szeretünk a kekszben.

3. Lépés

Keverje bele a cheddar sajtot. Győződjön meg róla, hogy jól eloszlik a lisztkeverékben.

4. Lépés

Lassan adjuk hozzá a tejet, és addig keverjük, amíg éppen csak összeáll. Fontos, hogy ne keverjük túl a tésztát; azt akarjuk, hogy éppen csak jól összeálljon, hogy a kekszek pihe-puha és puha legyen.

5. Lépés

Kanalazzuk a tésztát enyhén lisztezett felületre, és gyúrjuk át néhányszor, hogy összeálljon.

6. Lépés

A tésztát kb. 1/2 hüvelyk vastagságúra nyújtjuk, és kerek pogácsaszaggatóval kivágjuk a kekszeket. Ne csavarja meg a vágót; csak nyomja egyenesen lefelé, majd felfelé, hogy a kekszek egyenletesen emelkedjenek.

7. Lépés

Rendezze a kekszeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és az előmelegített sütőben süsse kb. 13-15 percig, vagy amíg a kekszek aranybarnára sülnek.

8. Lépés

Vegyük ki a sütőből, és azonnal tegyük át egy hűtőrácsra. Melegen tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új