HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Puha, sós, sajtos, cheddaros kekszek

Ki kell próbálnod ezeket a hihetetlenül finom, puha és pihe-puha sajtos kekszeket!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
24
  • 2 csészék Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 12 csésze Sótlan vaj (hideg és darabokra vágva) Hozzáadott
  • 1 csésze Reszelt éles Cheddar sajt Hozzáadott
  • 34 csésze teljes tej Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra. Ez a kezdeti magas hőmérséklet biztosítja, hogy a kekszek magasra emelkedjenek és pelyhesek legyenek.

2. Lépés

Keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót egy nagy tálban. A hideg vajdarabkákat a lisztes keverékbe csepegtessük, és pogácsaszaggatóval addig vágjuk bele, amíg a keverék durva morzsára nem hasonlít. Itt egy lényeges tipp a látványos kekszekhez a hideg vaj használata. Ez segít létrehozni azokat a pelyhes rétegeket, amelyeket szeretünk a kekszben.

3. Lépés

Keverje bele a cheddar sajtot. Győződjön meg róla, hogy jól eloszlik a lisztkeverékben.

4. Lépés

Lassan adjuk hozzá a tejet, és addig keverjük, amíg éppen csak összeáll. Fontos, hogy ne keverjük túl a tésztát; azt akarjuk, hogy éppen csak jól összeálljon, hogy a kekszek pihe-puha és puha legyen.

HIRDETŐ
5. Lépés

Kanalazzuk a tésztát enyhén lisztezett felületre, és gyúrjuk át néhányszor, hogy összeálljon.

6. Lépés

A tésztát kb. 1/2 hüvelyk vastagságúra nyújtjuk, és kerek pogácsaszaggatóval kivágjuk a kekszeket. Ne csavarja meg a vágót; csak nyomja egyenesen lefelé, majd felfelé, hogy a kekszek egyenletesen emelkedjenek.

7. Lépés

Rendezze a kekszeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és az előmelegített sütőben süsse kb. 13-15 percig, vagy amíg a kekszek aranybarnára sülnek.

8. Lépés

Vegyük ki a sütőből, és azonnal tegyük át egy hűtőrácsra. Melegen tálaljuk.

HIRDETŐ

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image Tammers

Puha, sós, sajtos, cheddaros kekszek

Ki kell próbálnod ezeket a hihetetlenül finom, puha és pihe-puha sajtos kekszeket!

30
Percek
24
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra. Ez a kezdeti magas hőmérséklet biztosítja, hogy a kekszek magasra emelkedjenek és pelyhesek legyenek.

2. Lépés

Keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót egy nagy tálban. A hideg vajdarabkákat a lisztes keverékbe csepegtessük, és pogácsaszaggatóval addig vágjuk bele, amíg a keverék durva morzsára nem hasonlít. Itt egy lényeges tipp a látványos kekszekhez a hideg vaj használata. Ez segít létrehozni azokat a pelyhes rétegeket, amelyeket szeretünk a kekszben.

3. Lépés

Keverje bele a cheddar sajtot. Győződjön meg róla, hogy jól eloszlik a lisztkeverékben.

4. Lépés

Lassan adjuk hozzá a tejet, és addig keverjük, amíg éppen csak összeáll. Fontos, hogy ne keverjük túl a tésztát; azt akarjuk, hogy éppen csak jól összeálljon, hogy a kekszek pihe-puha és puha legyen.

5. Lépés

Kanalazzuk a tésztát enyhén lisztezett felületre, és gyúrjuk át néhányszor, hogy összeálljon.

6. Lépés

A tésztát kb. 1/2 hüvelyk vastagságúra nyújtjuk, és kerek pogácsaszaggatóval kivágjuk a kekszeket. Ne csavarja meg a vágót; csak nyomja egyenesen lefelé, majd felfelé, hogy a kekszek egyenletesen emelkedjenek.

7. Lépés

Rendezze a kekszeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és az előmelegített sütőben süsse kb. 13-15 percig, vagy amíg a kekszek aranybarnára sülnek.

8. Lépés

Vegyük ki a sütőből, és azonnal tegyük át egy hűtőrácsra. Melegen tálaljuk.

Hozzávalók
2 csészék
Teljes kiőrlésű liszt
1 teáskanál
sütőpor
12 teáskanál
12 csésze
Sótlan vaj (hideg és darabokra vágva)
1 csésze
Reszelt éles Cheddar sajt
34 csésze
teljes tej