HIRDETŐ

Puha tésztájú Cseresznye Sütemény

A cseresznye sütemény egy tradicionális magyar desszert, amelyet friss cseresznyével és morzsás tésztával készítenek. A ropogós morzsák és a lédús cseresznyék tökéletes párost alkotnak, amelyet vaníliafagyival vagy tejszínhabbal tálalnak. Ez a sütés nélküli változat ízletes és könnyű, tökéletes nyári édesség.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 300 g morzsás keksz (pl. babapiskóta) Hozzáadott
  • 200 g vaj, olvasztva Hozzáadott
  • 500 g friss cseresznye, kimagozva és félbevágva Hozzáadott
  • 250 ml tejszín Hozzáadott
  • 200 g porcukor Hozzáadott
  • 2 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag zselatinfix Hozzáadott
  • 2 evőkanál citromlé Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A morzsás kekszet egy zacskóban összetörjük apró darabokra, majd egy tálba helyezzük.

2. Lépés

A vajat megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a morzsához. Alaposan összekeverjük, hogy a kekszes massza szilárd és jól formázható legyen.

3. Lépés

Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd rányomkodjuk a kekszes masszát. Jól simítsuk el az alján és az oldalakon egyenletesen.

4. Lépés

A cseresznyéket egy tálba helyezzük, és meglocsoljuk citromlével. Óvatosan összekeverjük, hogy a cseresznyék jól át legyenek benedvesítve a citvel.

HIRDETŐ
5. Lépés

A tejszínt habbá verjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Vigyázzunk, ne legyen túl kemény.

6. Lépés

A zselatinfixet a csomagoláson lévő utasítások szerint elkészítjük, majd hozzáadjuk a tejszínhabhoz. Óvatosan összekeverjük, hogy a zselatinfix jól elkeveredjen a tejszínhabban.

7. Lépés

A kekszes alapra egyenletesen elosztjuk a cseresznyéket. Erre ráuk a zselatinfixes tejszínhabot, majd jól elsimítjuk a tetejét.

8. Lépés

A süteményt hűtőszekrényben legalább 2 órán át hűtjük, hogy az állaga megdermedjen és jól szeletelhető legyen.

HIRDETŐ
9. Lépés

Tálalás előtt díszíthetjük friss cseresznyével és tejszínhabbal.

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image vedresbogi

Puha tésztájú Cseresznye Sütemény

A cseresznye sütemény egy tradicionális magyar desszert, amelyet friss cseresznyével és morzsás tésztával készítenek. A ropogós morzsák és a lédús cseresznyék tökéletes párost alkotnak, amelyet vaníliafagyival vagy tejszínhabbal tálalnak. Ez a sütés nélküli változat ízletes és könnyű, tökéletes nyári édesség.

60
Percek
8
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

A morzsás kekszet egy zacskóban összetörjük apró darabokra, majd egy tálba helyezzük.

2. Lépés

A vajat megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a morzsához. Alaposan összekeverjük, hogy a kekszes massza szilárd és jól formázható legyen.

3. Lépés

Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd rányomkodjuk a kekszes masszát. Jól simítsuk el az alján és az oldalakon egyenletesen.

4. Lépés

A cseresznyéket egy tálba helyezzük, és meglocsoljuk citromlével. Óvatosan összekeverjük, hogy a cseresznyék jól át legyenek benedvesítve a citvel.

5. Lépés

A tejszínt habbá verjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Vigyázzunk, ne legyen túl kemény.

6. Lépés

A zselatinfixet a csomagoláson lévő utasítások szerint elkészítjük, majd hozzáadjuk a tejszínhabhoz. Óvatosan összekeverjük, hogy a zselatinfix jól elkeveredjen a tejszínhabban.

7. Lépés

A kekszes alapra egyenletesen elosztjuk a cseresznyéket. Erre ráuk a zselatinfixes tejszínhabot, majd jól elsimítjuk a tetejét.

8. Lépés

A süteményt hűtőszekrényben legalább 2 órán át hűtjük, hogy az állaga megdermedjen és jól szeletelhető legyen.

9. Lépés

Tálalás előtt díszíthetjük friss cseresznyével és tejszínhabbal.

Hozzávalók
300 g
morzsás keksz (pl. babapiskóta)
200 g
vaj, olvasztva
500 g
friss cseresznye, kimagozva és félbevágva
250 ml
tejszín
200 g
porcukor
2 Csomag
vaníliás cukor
1 Csomag
zselatinfix
2 evőkanál
citromlé