HIRDETŐ

Puha tésztájú Cseresznye Sütemény

A cseresznye sütemény egy tradicionális magyar desszert, amelyet friss cseresznyével és morzsás tésztával készítenek. A ropogós morzsák és a lédús cseresznyék tökéletes párost alkotnak, amelyet vaníliafagyival vagy tejszínhabbal tálalnak. Ez a sütés nélküli változat ízletes és könnyű, tökéletes nyári édesség.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 300 g morzsás keksz (pl. babapiskóta) Hozzáadott
  • 200 g vaj, olvasztva Hozzáadott
  • 500 g friss cseresznye, kimagozva és félbevágva Hozzáadott
  • 250 ml tejszín Hozzáadott
  • 200 g porcukor Hozzáadott
  • 2 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag zselatinfix Hozzáadott
  • 2 evőkanál citromlé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A morzsás kekszet egy zacskóban összetörjük apró darabokra, majd egy tálba helyezzük.

2. Lépés

A vajat megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a morzsához. Alaposan összekeverjük, hogy a kekszes massza szilárd és jól formázható legyen.

3. Lépés

Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd rányomkodjuk a kekszes masszát. Jól simítsuk el az alján és az oldalakon egyenletesen.

4. Lépés

A cseresznyéket egy tálba helyezzük, és meglocsoljuk citromlével. Óvatosan összekeverjük, hogy a cseresznyék jól át legyenek benedvesítve a citvel.

5. Lépés

A tejszínt habbá verjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Vigyázzunk, ne legyen túl kemény.

6. Lépés

A zselatinfixet a csomagoláson lévő utasítások szerint elkészítjük, majd hozzáadjuk a tejszínhabhoz. Óvatosan összekeverjük, hogy a zselatinfix jól elkeveredjen a tejszínhabban.

7. Lépés

A kekszes alapra egyenletesen elosztjuk a cseresznyéket. Erre ráuk a zselatinfixes tejszínhabot, majd jól elsimítjuk a tetejét.

8. Lépés

A süteményt hűtőszekrényben legalább 2 órán át hűtjük, hogy az állaga megdermedjen és jól szeletelhető legyen.

9. Lépés

Tálalás előtt díszíthetjük friss cseresznyével és tejszínhabbal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új