Forrás: freepik
Rakott karfiol csirkemellel
Könnyű elkészíteni, finom és egészséges, egyszerűen ideális fogás akár hétköznapokon is.
Hozzávalók
- 1 Közepes méretű karfiol
- 500 g főtt csirkemell
- 200 ml tejföl
- 100 g reszelt sajt
- só, bors
- zsemlemorzsa
- vaj
Eljárás
Először is előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Ez segít abban, hogy az ételünk egyenletesen átsüljön és így az elkészítési időt is könnyebb betartanunk.
A karfiolt megtisztítjuk és rózsáira szedjük, majd sós vízben kb. 10 percig főzzük. Kezdetben a karfiol rágható marad, de a továbbiakban a sütőben puha lesz.
A főtt és felkockázott csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük a tejföllel.
Vajazott, jénai tálba rétegezzük a hozzávalókat. Először a karfiol kerül a tálba, majd a csirkemellre szórjuk a reszelt sajtot és a zsemlemorzsát. Fontos, hogy a zsemlemorzsát egyenletesen szórjuk szét, hogy kellően ropogós legyen a teteje.
A rakott ételt behelyezzük a már előmelegített sütőbe, és addig sütjük, amíg a sajt szépen meg nem pirul, kb. 25-30 perc. Ne nyitogassuk túl gyakran a sütő ajtaját, mert akkor hűl, és nem tudunk pontosan tervezni az idővel.