HIRDETŐ

Forrás: freepik

Rakott karfiol csirkemellel

Könnyű elkészíteni, finom és egészséges, egyszerűen ideális fogás akár hétköznapokon is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Közepes méretű karfiol Hozzáadott
  • 500 g főtt csirkemell Hozzáadott
  • 200 ml tejföl Hozzáadott
  • 100 g reszelt sajt Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • zsemlemorzsa Hozzáadott
  • vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először is előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Ez segít abban, hogy az ételünk egyenletesen átsüljön és így az elkészítési időt is könnyebb betartanunk.

2. Lépés

A karfiolt megtisztítjuk és rózsáira szedjük, majd sós vízben kb. 10 percig főzzük. Kezdetben a karfiol rágható marad, de a továbbiakban a sütőben puha lesz.

3. Lépés

A főtt és felkockázott csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük a tejföllel.

4. Lépés

Vajazott, jénai tálba rétegezzük a hozzávalókat. Először a karfiol kerül a tálba, majd a csirkemellre szórjuk a reszelt sajtot és a zsemlemorzsát. Fontos, hogy a zsemlemorzsát egyenletesen szórjuk szét, hogy kellően ropogós legyen a teteje.

5. Lépés

A rakott ételt behelyezzük a már előmelegített sütőbe, és addig sütjük, amíg a sajt szépen meg nem pirul, kb. 25-30 perc. Ne nyitogassuk túl gyakran a sütő ajtaját, mert akkor hűl, és nem tudunk pontosan tervezni az idővel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új