Forrás: freepik
Rántott karfiol
Sokak szerint a karfiol nem éppen az ínyencségek közé tartozik, de megfelelő elkészítés mellett igazán finom falatok lehetnek belőle.
Hozzávalók
- 1 nagy karfiol
- 3 tojás
- 15 dkg liszt
- 20 dkg zsemlemorzsa
- só, bors
- étolaj
Eljárás
A karfiolt tisztítsd meg, és szedd rózsáira. Figyelj arra, hogy ne legyenek túl nagyok, legyenek olyan méretűek, amelyek egy falat, de mégsem tömhetetlenek a szájba.
Forralj fel vizet, majd sózd meg és főzd benne a karfiol rózsáit kb. 5-10 perc alatt. Kóstolj bele, hogy ne legyen se túl puha, se túl roppanós. 10 percnél tovább nem ajánlom főzni, mert különben szét fog esni a panírozás során.
Amíg a karfiol fő, készítsd elő a panírozás hozzávalóit: egy tálba verd a tojásokat, sózd, borsozd meg, majd verj össze jól. Mögé rakj még egy tányért a liszttel és egyet a zsemlemorzsával.
Ha kész a karfiol, szűrd le, majd hagyd kihűlni egy kicsit, de legyen még meleg. Ekkor a legkönnyebb a panírozás, és a legropogósabb lesz a végeredmény.
A még meleg karfiolt először a lisztben forgasd meg, majd a tojásban, végül pedig a zsemlemorzsában. Mindig biztosítsd, hogy mindenhol jól bevonódjon.
Tegyél fel egy serpenyőben olajat forrósodni, s ha már kellően forró, kezdd el belerakni a megpanírozott karfiolt. Ne próbáld meg egyszerre az összeset belepakolni a serpenyőbe, inkább készítsd el több adagban.
Mindkét oldalán süssd aranybarnára, majd szedj ki egy papírtörlőre, hogy lecsepegjen a felelős olaj.