HIRDETŐ

Forrás: freepik

Rántott karfiol

Sokak szerint a karfiol nem éppen az ínyencségek közé tartozik, de megfelelő elkészítés mellett igazán finom falatok lehetnek belőle.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 nagy karfiol Hozzáadott
  • 3 tojás Hozzáadott
  • 15 dkg liszt Hozzáadott
  • 20 dkg zsemlemorzsa Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • étolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

A karfiolt tisztítsd meg, és szedd rózsáira. Figyelj arra, hogy ne legyenek túl nagyok, legyenek olyan méretűek, amelyek egy falat, de mégsem tömhetetlenek a szájba.

2. Lépés

Forralj fel vizet, majd sózd meg és főzd benne a karfiol rózsáit kb. 5-10 perc alatt. Kóstolj bele, hogy ne legyen se túl puha, se túl roppanós. 10 percnél tovább nem ajánlom főzni, mert különben szét fog esni a panírozás során.

3. Lépés

Amíg a karfiol fő, készítsd elő a panírozás hozzávalóit: egy tálba verd a tojásokat, sózd, borsozd meg, majd verj össze jól. Mögé rakj még egy tányért a liszttel és egyet a zsemlemorzsával.

4. Lépés

Ha kész a karfiol, szűrd le, majd hagyd kihűlni egy kicsit, de legyen még meleg. Ekkor a legkönnyebb a panírozás, és a legropogósabb lesz a végeredmény.

5. Lépés

A még meleg karfiolt először a lisztben forgasd meg, majd a tojásban, végül pedig a zsemlemorzsában. Mindig biztosítsd, hogy mindenhol jól bevonódjon.

6. Lépés

Tegyél fel egy serpenyőben olajat forrósodni, s ha már kellően forró, kezdd el belerakni a megpanírozott karfiolt. Ne próbáld meg egyszerre az összeset belepakolni a serpenyőbe, inkább készítsd el több adagban.

7. Lépés

Mindkét oldalán süssd aranybarnára, majd szedj ki egy papírtörlőre, hogy lecsepegjen a felelős olaj.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Olcsó ételek

483 receptek

Mascarpone

131 receptek

Desszert

1887 receptek

Húsételek

1195 receptek

Apple

346 receptek

Gyors ételek

2029 receptek

Sütemények

826 receptek

Banán

104 receptek

Ebéd

2496 receptek