HIRDETŐ

Forrás: freepik

Rántott karfiol

Sokak szerint a karfiol nem éppen az ínyencségek közé tartozik, de megfelelő elkészítés mellett igazán finom falatok lehetnek belőle.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 nagy karfiol Hozzáadott
  • 3 tojás Hozzáadott
  • 15 dkg liszt Hozzáadott
  • 20 dkg zsemlemorzsa Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • étolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

A karfiolt tisztítsd meg, és szedd rózsáira. Figyelj arra, hogy ne legyenek túl nagyok, legyenek olyan méretűek, amelyek egy falat, de mégsem tömhetetlenek a szájba.

2. Lépés

Forralj fel vizet, majd sózd meg és főzd benne a karfiol rózsáit kb. 5-10 perc alatt. Kóstolj bele, hogy ne legyen se túl puha, se túl roppanós. 10 percnél tovább nem ajánlom főzni, mert különben szét fog esni a panírozás során.

3. Lépés

Amíg a karfiol fő, készítsd elő a panírozás hozzávalóit: egy tálba verd a tojásokat, sózd, borsozd meg, majd verj össze jól. Mögé rakj még egy tányért a liszttel és egyet a zsemlemorzsával.

4. Lépés

Ha kész a karfiol, szűrd le, majd hagyd kihűlni egy kicsit, de legyen még meleg. Ekkor a legkönnyebb a panírozás, és a legropogósabb lesz a végeredmény.

5. Lépés

A még meleg karfiolt először a lisztben forgasd meg, majd a tojásban, végül pedig a zsemlemorzsában. Mindig biztosítsd, hogy mindenhol jól bevonódjon.

6. Lépés

Tegyél fel egy serpenyőben olajat forrósodni, s ha már kellően forró, kezdd el belerakni a megpanírozott karfiolt. Ne próbáld meg egyszerre az összeset belepakolni a serpenyőbe, inkább készítsd el több adagban.

7. Lépés

Mindkét oldalán süssd aranybarnára, majd szedj ki egy papírtörlőre, hogy lecsepegjen a felelős olaj.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új