HIRDETŐ

Forrás: freepik

Rántott karfiol

Sokak szerint a karfiol nem éppen az ínyencségek közé tartozik, de megfelelő elkészítés mellett igazán finom falatok lehetnek belőle.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 nagy karfiol Hozzáadott
  • 3 tojás Hozzáadott
  • 15 dkg liszt Hozzáadott
  • 20 dkg zsemlemorzsa Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • étolaj Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

A karfiolt tisztítsd meg, és szedd rózsáira. Figyelj arra, hogy ne legyenek túl nagyok, legyenek olyan méretűek, amelyek egy falat, de mégsem tömhetetlenek a szájba.

2. Lépés

Forralj fel vizet, majd sózd meg és főzd benne a karfiol rózsáit kb. 5-10 perc alatt. Kóstolj bele, hogy ne legyen se túl puha, se túl roppanós. 10 percnél tovább nem ajánlom főzni, mert különben szét fog esni a panírozás során.

3. Lépés

Amíg a karfiol fő, készítsd elő a panírozás hozzávalóit: egy tálba verd a tojásokat, sózd, borsozd meg, majd verj össze jól. Mögé rakj még egy tányért a liszttel és egyet a zsemlemorzsával.

4. Lépés

Ha kész a karfiol, szűrd le, majd hagyd kihűlni egy kicsit, de legyen még meleg. Ekkor a legkönnyebb a panírozás, és a legropogósabb lesz a végeredmény.

HIRDETŐ
5. Lépés

A még meleg karfiolt először a lisztben forgasd meg, majd a tojásban, végül pedig a zsemlemorzsában. Mindig biztosítsd, hogy mindenhol jól bevonódjon.

6. Lépés

Tegyél fel egy serpenyőben olajat forrósodni, s ha már kellően forró, kezdd el belerakni a megpanírozott karfiolt. Ne próbáld meg egyszerre az összeset belepakolni a serpenyőbe, inkább készítsd el több adagban.

7. Lépés

Mindkét oldalán süssd aranybarnára, majd szedj ki egy papírtörlőre, hogy lecsepegjen a felelős olaj.

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image S.Hanna

Rántott karfiol

Sokak szerint a karfiol nem éppen az ínyencségek közé tartozik, de megfelelő elkészítés mellett igazán finom falatok lehetnek belőle.

35
Percek
4
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

A karfiolt tisztítsd meg, és szedd rózsáira. Figyelj arra, hogy ne legyenek túl nagyok, legyenek olyan méretűek, amelyek egy falat, de mégsem tömhetetlenek a szájba.

2. Lépés

Forralj fel vizet, majd sózd meg és főzd benne a karfiol rózsáit kb. 5-10 perc alatt. Kóstolj bele, hogy ne legyen se túl puha, se túl roppanós. 10 percnél tovább nem ajánlom főzni, mert különben szét fog esni a panírozás során.

3. Lépés

Amíg a karfiol fő, készítsd elő a panírozás hozzávalóit: egy tálba verd a tojásokat, sózd, borsozd meg, majd verj össze jól. Mögé rakj még egy tányért a liszttel és egyet a zsemlemorzsával.

4. Lépés

Ha kész a karfiol, szűrd le, majd hagyd kihűlni egy kicsit, de legyen még meleg. Ekkor a legkönnyebb a panírozás, és a legropogósabb lesz a végeredmény.

5. Lépés

A még meleg karfiolt először a lisztben forgasd meg, majd a tojásban, végül pedig a zsemlemorzsában. Mindig biztosítsd, hogy mindenhol jól bevonódjon.

6. Lépés

Tegyél fel egy serpenyőben olajat forrósodni, s ha már kellően forró, kezdd el belerakni a megpanírozott karfiolt. Ne próbáld meg egyszerre az összeset belepakolni a serpenyőbe, inkább készítsd el több adagban.

7. Lépés

Mindkét oldalán süssd aranybarnára, majd szedj ki egy papírtörlőre, hogy lecsepegjen a felelős olaj.

Hozzávalók
1 nagy
karfiol
3
tojás
15 dkg
liszt
20 dkg
zsemlemorzsa
só, bors
étolaj