HIRDETŐ

Ratatouille

A Ratatouille egy könnyű, de egyszerre laktató, francia eredetű vegetáriánus étel. A rustikus, de népszerű zöldségétel, gazdag friss ízekben, így nyáron tökéletes választás.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 ks padlizsán Hozzáadott
  • 1 ks cukkini Hozzáadott
  • 2 ks kaliforniai paprika Hozzáadott
  • 4 ks paradicsom Hozzáadott
  • 2 dl paradicsomlé Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom Hozzáadott
  • 1 teáskanál szárított oregánó Hozzáadott
  • frissen őrölt bors, só ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a padlizsánt, a cukkinit, a paprikát és a paradicsomot nagyobb darabokra.

2. Lépés

Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd megdinszteljük rajta a hagymát és a fokhagymát.

3. Lépés

Hozzáadjuk a padlizsánt és a cukkinit, majd közepes hőmérsékleten pároljuk 5 percig.

4. Lépés

Beletesszük a kaliforniai paprikát, bajnai paprikát és a paradicsomot, majd hozzáadjuk a paradicsomlét, a cukrot, a szárított bazsalikomot és az oregánót. Sóval, borssal ízesítjük.

5. Lépés

Lefedjük, és kis hőmérsékleten 45 percig pároljuk, amíg a zöldségek megpuhulnak, de még tartják a formájukat.

6. Lépés

Tálaláskor friss, aprított bazsalikommal szórjuk meg.

7. Lépés

Baguette-tel vagy rizzsel tálalhatjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek