HIRDETŐ

Ratatouille

A Ratatouille egy könnyű, de egyszerre laktató, francia eredetű vegetáriánus étel. A rustikus, de népszerű zöldségétel, gazdag friss ízekben, így nyáron tökéletes választás.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 ks padlizsán Hozzáadott
  • 1 ks cukkini Hozzáadott
  • 2 ks kaliforniai paprika Hozzáadott
  • 4 ks paradicsom Hozzáadott
  • 2 dl paradicsomlé Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom Hozzáadott
  • 1 teáskanál szárított oregánó Hozzáadott
  • frissen őrölt bors, só ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a padlizsánt, a cukkinit, a paprikát és a paradicsomot nagyobb darabokra.

2. Lépés

Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd megdinszteljük rajta a hagymát és a fokhagymát.

3. Lépés

Hozzáadjuk a padlizsánt és a cukkinit, majd közepes hőmérsékleten pároljuk 5 percig.

4. Lépés

Beletesszük a kaliforniai paprikát, bajnai paprikát és a paradicsomot, majd hozzáadjuk a paradicsomlét, a cukrot, a szárított bazsalikomot és az oregánót. Sóval, borssal ízesítjük.

5. Lépés

Lefedjük, és kis hőmérsékleten 45 percig pároljuk, amíg a zöldségek megpuhulnak, de még tartják a formájukat.

6. Lépés

Tálaláskor friss, aprított bazsalikommal szórjuk meg.

7. Lépés

Baguette-tel vagy rizzsel tálalhatjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új