Forrás: facebook
Régimódi burgonyalángos a magyar konyhából
A burgonyalángos egy régimódi recept, amely a magyar konyhából származik. Az egyedülállóan ropogós, mégis lágy tészta igazi csemegének számít a főzés világában. Az elkészítése egyszerű, és mivel csupán néhány alapvető hozzávalót igényel, könnyen beilleszthető a szokásos étrendbe.
Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- 500 g finomliszt
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál élesztő
- 200 ml langyos víz
- olaj a sütéshez
Eljárás
Mozgassa forrásba a burgonyát héjastól, majd hámozza meg és törje össze. Hagyja kihűlni.
Keverjen össze egy tálban 200 ml langyos vizet, egy teáskanál sót, és egy teáskanál élesztőt. Hagyja állni 10 percig.
Adja hozzá a krumplit és a lisztet az élesztős vízhez, majd gyúrja össze. Ha szükséges, adjon hozzá még vizet.
Fedje le a tésztát és hagyja kelni egy meleg helyen 30 percig.
Melegítse fel az olajat egy serpenyőben. Formázzon kisebb méretű lapokat a tésztából, majd süssön aranybarnára mindkét oldalon.
Tálalja a burgonyalángost forrón, tetszés szerinti feltétekkel.