HIRDETŐ

Forrás: facebook

Régimódi burgonyalángos a magyar konyhából

A burgonyalángos egy régimódi recept, amely a magyar konyhából származik. Az egyedülállóan ropogós, mégis lágy tészta igazi csemegének számít a főzés világában. Az elkészítése egyszerű, és mivel csupán néhány alapvető hozzávalót igényel, könnyen beilleszthető a szokásos étrendbe.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg burgonya Hozzáadott
  • 500 g finomliszt Hozzáadott
  • 2 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál élesztő Hozzáadott
  • 200 ml langyos víz Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Mozgassa forrásba a burgonyát héjastól, majd hámozza meg és törje össze. Hagyja kihűlni.

2. Lépés

Keverjen össze egy tálban 200 ml langyos vizet, egy teáskanál sót, és egy teáskanál élesztőt. Hagyja állni 10 percig.

3. Lépés

Adja hozzá a krumplit és a lisztet az élesztős vízhez, majd gyúrja össze. Ha szükséges, adjon hozzá még vizet.

4. Lépés

Fedje le a tésztát és hagyja kelni egy meleg helyen 30 percig.

5. Lépés

Melegítse fel az olajat egy serpenyőben. Formázzon kisebb méretű lapokat a tésztából, majd süssön aranybarnára mindkét oldalon.

6. Lépés

Tálalja a burgonyalángost forrón, tetszés szerinti feltétekkel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új