Forrás: frederique wacquier from Getty Images
Rizoto s csirkemell
Rizoto recept csirkemellel, gyors ebédnek vagy vacsorának alkalmas a hét közepette.
Hozzávalók
Home
- 200 g Arborio rizs
- 500 g csirkemell
- 1 darab közepes hagyma
- 2 Kanálok vaj
- 100 ml fehérbor
Húsleves
- 11⁄2 l csirkeleves
Grillezéshez
- 50 g Parmezán
Eljárás
Készítse elő az összes hozzávalót.
Tegyen húslevest a fazékba, hozza forráspontig, majd hagyja lassú tűzön, hogy forró legyen. A rizst ebben a húslevesben fogjuk főzni.
Egy nagy serpenyőben melegítse fel a vajat, adjon hozzá aprított hagymát és pirítsa meg, amíg megpuhul.
Adjuk hozzá az apró darabokra vágott csirkemellet, és süssük aranybarnára.
Adja hozzá a rizst, és keverje addig, amíg a rizs átlátszó és enyhén pirított nem lesz.
Öntse hozzá a bort, és hagyja elpárologni.
A forró levest lassan öntse a rizsbe, és folyamatos keveréssel főzze, amíg a rizs majdnem felszívódik. Ezután adjon hozzá további levest és ismételje meg, amíg a rizs nedves, de még mindig kemény. Az egész folyamatnak körülbelül 20 percig kell tartania.
Végül keverjük hozzá a parmezánt a risottohoz és melegül szolgáljuk fel.