Forrás: frederique wacquier from Getty Images
Rizottó csirkével és gombával
Egy ízletes és gyors rizottó receptje csirkével és gombával, amely egy órán belül az asztalra kerülhet.
Hozzávalók
- 200 g Arborio rizs rizottóhoz
- 400 g csirkemell
- 200 g Gombák
- 1 db The Onion
- 2 gerezd Fokhagyma
- 50 ml fehérbor
- 900 ml Csirkeleves
- 50 g parmezán sajt
- 50 g Vaj
- Só, fekete bors
- olaj
Eljárás
Mossuk meg, szárítsuk meg és vágjuk kockákra a csirkemellet. Serpenyőben, olajban minden oldalukat megsütjük. A húst tegyük át egy tálba, és tegyük félre.
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és az olajban aranybarnára pirítjuk. Adjuk hozzá a felszeletelt gombát, és pároljuk puhára.
Adjuk hozzá a rizst, és keverjük össze, hogy a rizs bevonja az olajjal. Fontos, hogy a rizs enyhén megpiruljon, de ne barnuljon meg.
Öntse hozzá a fehérbort, és hagyja elpárologni. Ezután fokozatosan adjuk hozzá a húslevest, amíg a rizs elég puha nem lesz. Ez a sikeres rizottó trükkje - fokozatosan adjuk hozzá a húslevest, mindig hagyjuk, hogy a rizsbe áztassa, mielőtt még többet adnánk hozzá.
Amikor a rizs már majdnem kész, tegye vissza a csirkedarabokat a serpenyőbe, és keverje össze az egészet.
Ezután adjuk hozzá a vajat és a reszelt parmezánt, és keverjük addig, amíg minden el nem olvad.
Végül ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük a csirkés-gombás rizottót, és melegen tálaljuk.