HIRDETŐ

Forrás: frederique wacquier from Getty Images

Rizottó csirkével és gombával

Egy ízletes és gyors rizottó receptje csirkével és gombával, amely egy órán belül az asztalra kerülhet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g Arborio rizs rizottóhoz Hozzáadott
  • 400 g csirkemell Hozzáadott
  • 200 g Gombák Hozzáadott
  • 1 db The Onion Hozzáadott
  • 2 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 50 ml fehérbor Hozzáadott
  • 900 ml Csirkeleves Hozzáadott
  • 50 g parmezán sajt Hozzáadott
  • 50 g Vaj Hozzáadott
  • Só, fekete bors Hozzáadott
  • olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Mossuk meg, szárítsuk meg és vágjuk kockákra a csirkemellet. Serpenyőben, olajban minden oldalukat megsütjük. A húst tegyük át egy tálba, és tegyük félre.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és az olajban aranybarnára pirítjuk. Adjuk hozzá a felszeletelt gombát, és pároljuk puhára.

3. Lépés

Adjuk hozzá a rizst, és keverjük össze, hogy a rizs bevonja az olajjal. Fontos, hogy a rizs enyhén megpiruljon, de ne barnuljon meg.

4. Lépés

Öntse hozzá a fehérbort, és hagyja elpárologni. Ezután fokozatosan adjuk hozzá a húslevest, amíg a rizs elég puha nem lesz. Ez a sikeres rizottó trükkje - fokozatosan adjuk hozzá a húslevest, mindig hagyjuk, hogy a rizsbe áztassa, mielőtt még többet adnánk hozzá.

5. Lépés

Amikor a rizs már majdnem kész, tegye vissza a csirkedarabokat a serpenyőbe, és keverje össze az egészet.

6. Lépés

Ezután adjuk hozzá a vajat és a reszelt parmezánt, és keverjük addig, amíg minden el nem olvad.

7. Lépés

Végül ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük a csirkés-gombás rizottót, és melegen tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új