Forrás: Alekseyliss from Getty Images
Rizses csirke sütőben
A rizses csirke sütőben egy klasszikus magyar étel, ami egyszerűen elkészíthető és nagyon laktató. A csirke ízletes és puha lesz, míg a rizs krémes és fűszeres. Egy kis zöldséggel és savanyúsággal kiegészítve remek ebéd vagy vacsora lehet.
Hozzávalók
Csirke
- 1 ks Nagy csirke
- 1 ek fokhagyma, aprítva
- 2 tk só
- 1 tk bors
- 2 ek olaj
Rizs
- 2 Csésze Rizs
- 4 Csésze víz
- 1 ek só
Eljárás
Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.
A csirkét megmossuk, lecsepegtetjük, majd belül és kívül megszórjuk sóval, borssal és fokhagymával.
A csirkét egy nagy, sütésre alkalmas tálba helyezzük, és olajjal meglocsoljuk.
A sütőben kb. 30 percig sütjük.
Közben a rizst kétszeri mennyiségű, enyhén sózott vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük.
A csirkét kivesszük a sütőből, elterítjük mellette a rizst, majd visszatesszük a sütőbe és további 30 percig sütjük, amíg a csirke szép pirosra sül.
Tálaláskor a csirkét felszeleteljük, a rizst pedig mellé kanalazzuk.