Forrás: enzo4 via Adebe Stock
Scaloppine al Limone (borjúhús szelet citrommal)
Ez a scaloppine al limone recept az egyik kedvenc olasz házias ételem. A citrommártás csodálatosan savanykás, és igazán kiemeli a borjúhús ízét. Remek hangulatú étel, amely nemcsak nyáron ízlik a könnyedségének köszönhetően, hanem a hidegebb időben is jó hangulatba hoz.
Hozzávalók
- 4 friss Borjúhús escalope
- 3 apróra vágott gerezd fokhagyma
- 1 nagy Reszeljük le a citromhéjat és facsarjuk ki a levét.
- 50 g vaj
- 100 ml fehérbor
- 25 g liszt
- só és bors ízlés szerint
- Olívaolaj a sütéshez
- Friss rozmaring a díszítéshez
Eljárás
A scaloppine al limone recept elkészítéséhez először sóval és borssal fűszerezzük a borjúhúst, majd lisztbe forgatjuk. A lisztben való forgatás biztosítja, hogy a hús szép ropogós legyen, és később jól magába szívja a mártást.
Egy nagy serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olívaolajat, majd süssük a szeleteket mindkét oldalukon kb. 2 percig, amíg aranybarnára pirulnak. Vegye ki a húsdarabokat a serpenyőből, és tegye félre.
Most melegítse fel a vajat ugyanabban a serpenyőben. Pirítsuk benne a fokhagymát, amíg a színe meg nem változik, ami intenzív ízt ad az ételnek.
Adjuk hozzá a fehérbort, és forraljuk fel, közben kaparjuk le a serpenyő aljáról a húsmaradékot. Ez biztosítja, hogy a mártás tele legyen ízekkel.
Adjuk hozzá a citromlevet és a citromhéjat, majd forraljuk fel a mártást. Vigyázzunk, hogy ne adjunk hozzá túl sok citromlevet, a mártásnak csak enyhe citrusízűnek kell lennie.
Tegyük vissza a szeleteket a serpenyőbe, és öntsük rá a mártást. Pároljuk rövid ideig, amíg a hús megfő, és a mártás besűrűsödik.
Díszítse az olasz scaloppine al limone-t apróra vágott rozmaringgal, és tálalja. A rozmaring friss ízt ad az ételnek, és gyönyörűen is néz ki.