HIRDETŐ

Forrás: enzo4 via Adebe Stock

Scaloppine al Limone (borjúhús szelet citrommal)

Ez a scaloppine al limone recept az egyik kedvenc olasz házias ételem. A citrommártás csodálatosan savanykás, és igazán kiemeli a borjúhús ízét. Remek hangulatú étel, amely nemcsak nyáron ízlik a könnyedségének köszönhetően, hanem a hidegebb időben is jó hangulatba hoz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 friss Borjúhús escalope Hozzáadott
  • 3 apróra vágott gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 nagy Reszeljük le a citromhéjat és facsarjuk ki a levét. Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • 100 ml fehérbor Hozzáadott
  • 25 g liszt Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Olívaolaj a sütéshez Hozzáadott
  • Friss rozmaring a díszítéshez Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

A scaloppine al limone recept elkészítéséhez először sóval és borssal fűszerezzük a borjúhúst, majd lisztbe forgatjuk. A lisztben való forgatás biztosítja, hogy a hús szép ropogós legyen, és később jól magába szívja a mártást.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olívaolajat, majd süssük a szeleteket mindkét oldalukon kb. 2 percig, amíg aranybarnára pirulnak. Vegye ki a húsdarabokat a serpenyőből, és tegye félre.

3. Lépés

Most melegítse fel a vajat ugyanabban a serpenyőben. Pirítsuk benne a fokhagymát, amíg a színe meg nem változik, ami intenzív ízt ad az ételnek.

4. Lépés

Adjuk hozzá a fehérbort, és forraljuk fel, közben kaparjuk le a serpenyő aljáról a húsmaradékot. Ez biztosítja, hogy a mártás tele legyen ízekkel.

HIRDETŐ
5. Lépés

Adjuk hozzá a citromlevet és a citromhéjat, majd forraljuk fel a mártást. Vigyázzunk, hogy ne adjunk hozzá túl sok citromlevet, a mártásnak csak enyhe citrusízűnek kell lennie.

6. Lépés

Tegyük vissza a szeleteket a serpenyőbe, és öntsük rá a mártást. Pároljuk rövid ideig, amíg a hús megfő, és a mártás besűrűsödik.

7. Lépés

Díszítse az olasz scaloppine al limone-t apróra vágott rozmaringgal, és tálalja. A rozmaring friss ízt ad az ételnek, és gyönyörűen is néz ki.

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image Gretarezepte

Scaloppine al Limone (borjúhús szelet citrommal)

Ez a scaloppine al limone recept az egyik kedvenc olasz házias ételem. A citrommártás csodálatosan savanykás, és igazán kiemeli a borjúhús ízét. Remek hangulatú étel, amely nemcsak nyáron ízlik a könnyedségének köszönhetően, hanem a hidegebb időben is jó hangulatba hoz.

35
Percek
4
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

A scaloppine al limone recept elkészítéséhez először sóval és borssal fűszerezzük a borjúhúst, majd lisztbe forgatjuk. A lisztben való forgatás biztosítja, hogy a hús szép ropogós legyen, és később jól magába szívja a mártást.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olívaolajat, majd süssük a szeleteket mindkét oldalukon kb. 2 percig, amíg aranybarnára pirulnak. Vegye ki a húsdarabokat a serpenyőből, és tegye félre.

3. Lépés

Most melegítse fel a vajat ugyanabban a serpenyőben. Pirítsuk benne a fokhagymát, amíg a színe meg nem változik, ami intenzív ízt ad az ételnek.

4. Lépés

Adjuk hozzá a fehérbort, és forraljuk fel, közben kaparjuk le a serpenyő aljáról a húsmaradékot. Ez biztosítja, hogy a mártás tele legyen ízekkel.

5. Lépés

Adjuk hozzá a citromlevet és a citromhéjat, majd forraljuk fel a mártást. Vigyázzunk, hogy ne adjunk hozzá túl sok citromlevet, a mártásnak csak enyhe citrusízűnek kell lennie.

6. Lépés

Tegyük vissza a szeleteket a serpenyőbe, és öntsük rá a mártást. Pároljuk rövid ideig, amíg a hús megfő, és a mártás besűrűsödik.

7. Lépés

Díszítse az olasz scaloppine al limone-t apróra vágott rozmaringgal, és tálalja. A rozmaring friss ízt ad az ételnek, és gyönyörűen is néz ki.

Hozzávalók
4 friss
Borjúhús escalope
3 apróra vágott
gerezd fokhagyma
1 nagy
Reszeljük le a citromhéjat és facsarjuk ki a levét.
50 g
vaj
100 ml
fehérbor
25 g
liszt
só és bors ízlés szerint
Olívaolaj a sütéshez
Friss rozmaring a díszítéshez