:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/rJq0WVT2Mf8cW3ORZvCl/27aef43a8acfc06eebb3ff245083e9.jpeg)
Forrás: PingPongCat from Getty Images
Sertésgulyás galuskával
A tökéletes sertésgulyás receptje galuskával, amely a hagyományos cseh ételek közé tartozik, de Szlovákiában is nagyon népszerű.
Hozzávalók
- 1 kg sertéshús
- 2 db The Onion
- 4 gerezd Fokhagyma
- 2 db Paprika
- 200 ml vörösbor
- 1 l Húsleves
- 2 kanalak őrölt paprika
- só, bors
- 2 kanalak Olajok
- Só és bors a fűszerezéshez
Tápértékek és ár
Eljárás
A sertéshúst apró darabokra vágjuk és megsózzuk. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, és süssük a húst aranyszínűre. Vegyük ki a húst, és tegyük félre.
A hús után maradt zsiradékban megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Egy idő után hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az apróra vágott paprikát. Főzzük az egészet együtt, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Ezután visszatesszük a húst a lábasba, megszórjuk paprikával, és megpirítjuk. Egy idő után hozzáöntjük a bort a pörkölthöz, és néhány percig pároljuk.
Ezután öntsük fel a pörköltet a húslevessel, fűszerezzük (ha szükséges), és fedő alatt pároljuk körülbelül másfél órán át. A pörkölt akkor van kész, ha a hús megpuhult, és a szaftja sűrű.
A kész gulyást galuskával tálaljuk.
Oszd meg a receptet másokkal
Reels
ÚjA legújabb receptek
A legújabb receptek
Reels
ÚjKedvenc receptek
Top kategóriák
Sertésgulyás galuskával
A tökéletes sertésgulyás receptje galuskával, amely a hagyományos cseh ételek közé tartozik, de Szlovákiában is nagyon népszerű.
A sertéshúst apró darabokra vágjuk és megsózzuk. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, és süssük a húst aranyszínűre. Vegyük ki a húst, és tegyük félre.
A hús után maradt zsiradékban megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Egy idő után hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az apróra vágott paprikát. Főzzük az egészet együtt, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Ezután visszatesszük a húst a lábasba, megszórjuk paprikával, és megpirítjuk. Egy idő után hozzáöntjük a bort a pörkölthöz, és néhány percig pároljuk.
Ezután öntsük fel a pörköltet a húslevessel, fűszerezzük (ha szükséges), és fedő alatt pároljuk körülbelül másfél órán át. A pörkölt akkor van kész, ha a hús megpuhult, és a szaftja sűrű.
A kész gulyást galuskával tálaljuk.
Hogyan készítetted ezt a receptet?