HIRDETŐ

Forrás: PingPongCat from Getty Images

Sertésgulyás galuskával

A tökéletes sertésgulyás receptje galuskával, amely a hagyományos cseh ételek közé tartozik, de Szlovákiában is nagyon népszerű.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg sertéshús Hozzáadott
  • 2 db The Onion Hozzáadott
  • 4 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 2 db Paprika Hozzáadott
  • 200 ml vörösbor Hozzáadott
  • 1 l Húsleves Hozzáadott
  • 2 kanalak őrölt paprika Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 2 kanalak Olajok Hozzáadott
  • Só és bors a fűszerezéshez Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A sertéshúst apró darabokra vágjuk és megsózzuk. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, és süssük a húst aranyszínűre. Vegyük ki a húst, és tegyük félre.

2. Lépés

A hús után maradt zsiradékban megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Egy idő után hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az apróra vágott paprikát. Főzzük az egészet együtt, amíg a zöldségek megpuhulnak.

3. Lépés

Ezután visszatesszük a húst a lábasba, megszórjuk paprikával, és megpirítjuk. Egy idő után hozzáöntjük a bort a pörkölthöz, és néhány percig pároljuk.

4. Lépés

Ezután öntsük fel a pörköltet a húslevessel, fűszerezzük (ha szükséges), és fedő alatt pároljuk körülbelül másfél órán át. A pörkölt akkor van kész, ha a hús megpuhult, és a szaftja sűrű.

HIRDETŐ
5. Lépés

A kész gulyást galuskával tálaljuk.

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image Iwa

Sertésgulyás galuskával

A tökéletes sertésgulyás receptje galuskával, amely a hagyományos cseh ételek közé tartozik, de Szlovákiában is nagyon népszerű.

120
Percek
4
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

A sertéshúst apró darabokra vágjuk és megsózzuk. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, és süssük a húst aranyszínűre. Vegyük ki a húst, és tegyük félre.

2. Lépés

A hús után maradt zsiradékban megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Egy idő után hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az apróra vágott paprikát. Főzzük az egészet együtt, amíg a zöldségek megpuhulnak.

3. Lépés

Ezután visszatesszük a húst a lábasba, megszórjuk paprikával, és megpirítjuk. Egy idő után hozzáöntjük a bort a pörkölthöz, és néhány percig pároljuk.

4. Lépés

Ezután öntsük fel a pörköltet a húslevessel, fűszerezzük (ha szükséges), és fedő alatt pároljuk körülbelül másfél órán át. A pörkölt akkor van kész, ha a hús megpuhult, és a szaftja sűrű.

5. Lépés

A kész gulyást galuskával tálaljuk.

Hozzávalók
1 kg
sertéshús
2 db
The Onion
4 gerezd
Fokhagyma
2 db
Paprika
200 ml
vörösbor
1 l
Húsleves
2 kanalak
őrölt paprika
só, bors
2 kanalak
Olajok
Só és bors a fűszerezéshez