HIRDETŐ

Forrás: PingPongCat from Getty Images

Sertésgulyás galuskával

A tökéletes sertésgulyás receptje galuskával, amely a hagyományos cseh ételek közé tartozik, de Szlovákiában is nagyon népszerű.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg sertéshús Hozzáadott
  • 2 db The Onion Hozzáadott
  • 4 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 2 db Paprika Hozzáadott
  • 200 ml vörösbor Hozzáadott
  • 1 l Húsleves Hozzáadott
  • 2 kanalak őrölt paprika Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 2 kanalak Olajok Hozzáadott
  • Só és bors a fűszerezéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A sertéshúst apró darabokra vágjuk és megsózzuk. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, és süssük a húst aranyszínűre. Vegyük ki a húst, és tegyük félre.

2. Lépés

A hús után maradt zsiradékban megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Egy idő után hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az apróra vágott paprikát. Főzzük az egészet együtt, amíg a zöldségek megpuhulnak.

3. Lépés

Ezután visszatesszük a húst a lábasba, megszórjuk paprikával, és megpirítjuk. Egy idő után hozzáöntjük a bort a pörkölthöz, és néhány percig pároljuk.

4. Lépés

Ezután öntsük fel a pörköltet a húslevessel, fűszerezzük (ha szükséges), és fedő alatt pároljuk körülbelül másfél órán át. A pörkölt akkor van kész, ha a hús megpuhult, és a szaftja sűrű.

5. Lépés

A kész gulyást galuskával tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új