HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : Einladung_zum_Essen

Sós burgonya és zöldség gratin

Ez a finom burgonya- és zöldséggratin az egyik kedvenc receptem. A ropogós sajtos kéreg az ízletes burgonyával és a ropogós zöldségekkel kombinálva egyedülálló ízrobbanást eredményez. Ezt a receptet már többször elkészítettem a konyhámban, és mindig telitalálat!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 600 g Burgonya Hozzáadott
  • 300 g Különböző zöldségek (pl. sárgarépa, cukkini, brokkoli) Hozzáadott
  • 100 g Reszelt sajt (pl. Gouda vagy Emmentáli) Hozzáadott
  • 300 ml Krém Hozzáadott
  • 1 hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • szerecsendió Hozzáadott
  • 1 evőkanál vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A burgonyás-zöldséges gratin recepthez először is meg kell hámoznia a burgonyát, és vékony szeletekre kell vágnia. Használhat mandolint, hogy a szeletek egyenletesen vékonyak legyenek.

2. Lépés

Most vágja fel a kiválasztott zöldségeket apró darabokra. Kedvünk szerint variálhatjuk, de én személy szerint a sárgarépa, a cukkini és a brokkoli keverékét kedvelem.

3. Lépés

Ezután aprítsa fel a hagymát és a fokhagymagerezdeket. Ezzel óvatosan kell eljárni, mivel azt szeretnénk, ha finom ízük nem dominálna ebben az ételben.

4. Lépés

Most keverje össze a burgonyát, a zöldségeket, a hagymát és a fokhagymát egy lábasban. Ügyeljen arra, hogy az edényt jól vajazza ki, hogy semmi ne égjen meg.

5. Lépés

A tejszínt most egy serpenyőben felmelegítjük, és sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Javaslom, hogy kóstoljuk meg a mártást, hogy megbizonyosodjunk róla, hogy ízlésünknek megfelel.

6. Lépés

Most öntse a tejszínt a zöldségekre és a burgonyára. Észre fogja venni, hogy a tejszín igazán gazdagítja a burgonya és a zöldség keverék ízét.

7. Lépés

Végül egyenletesen megszórjuk a tetejét a sajttal. Úgy gondolom, hogy egy ízletes sajt, például a Gouda vagy az Emmentáli sajt adja meg a gratinnak azt a bizonyos pluszt.

8. Lépés

Helyezze a sütőformát az előmelegített sütőbe, és süsse a gratint 200 °C-os felső/alsó hőfokon kb. 45 percig. A sajtnak szép aranybarnára kell sülnie, a burgonyás-zöldséges gratinnak pedig kissé meg kell főnie.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új