HIRDETŐ

Forrás: ninafirsova from Canva

Sült csirke vajban

Ízletes sült vajas csirke, amit mindannyian szeretünk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 darab egész csirke Hozzáadott
  • 150 g Vaj Hozzáadott
  • 6 darab Burgonya Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 fej Fokhagyma Hozzáadott
  • 2 darab Citromok Hozzáadott
  • 1 větvička Rosemary Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A csirkét megmossuk, szárazra törölgetjük, majd bedörzsöljük sóval és borssal.

2. Lépés

Tegyünk egy egész fej fokhagymát és egy negyedekre vágott citromot a csirke hasába. Ez kivételes ízt ad a csirkének.

3. Lépés

Kenje meg a csirkét vajjal.

4. Lépés

Vágjuk fel a burgonyát, és szórjuk meg burgonyafűszerrel. Tegyük őket egy tepsibe.

HIRDETŐ
5. Lépés

Szeleteljünk fel egy citromot, és adjuk a csirkéhez.

6. Lépés

Helyezze a csirkét egy tepsibe vagy egy sütőformába, és 180 °C-ra előmelegített sütőben süsse meg. A csirkét 20 percenként megkenjük a sütőedényből származó zsírral. Így a csirke szaftos marad, a bőre pedig ropogós.

7. Lépés

Másfél óra elteltével adjuk hozzá a csirkéhez a rozmaringot. Vigyázzunk, hogy a rozmaringot ne rögtön az elején adjuk hozzá, mert a hosszú sütési idő alatt elveszíti az aromáját.

8. Lépés

Süssük további 30 percig, vagy amíg a csirke aranybarnára sül.

HIRDETŐ

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image Iwa

Sült csirke vajban

Ízletes sült vajas csirke, amit mindannyian szeretünk.

120
Percek
4
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

A csirkét megmossuk, szárazra törölgetjük, majd bedörzsöljük sóval és borssal.

2. Lépés

Tegyünk egy egész fej fokhagymát és egy negyedekre vágott citromot a csirke hasába. Ez kivételes ízt ad a csirkének.

3. Lépés

Kenje meg a csirkét vajjal.

4. Lépés

Vágjuk fel a burgonyát, és szórjuk meg burgonyafűszerrel. Tegyük őket egy tepsibe.

5. Lépés

Szeleteljünk fel egy citromot, és adjuk a csirkéhez.

6. Lépés

Helyezze a csirkét egy tepsibe vagy egy sütőformába, és 180 °C-ra előmelegített sütőben süsse meg. A csirkét 20 percenként megkenjük a sütőedényből származó zsírral. Így a csirke szaftos marad, a bőre pedig ropogós.

7. Lépés

Másfél óra elteltével adjuk hozzá a csirkéhez a rozmaringot. Vigyázzunk, hogy a rozmaringot ne rögtön az elején adjuk hozzá, mert a hosszú sütési idő alatt elveszíti az aromáját.

8. Lépés

Süssük további 30 percig, vagy amíg a csirke aranybarnára sül.

Hozzávalók
1 darab
egész csirke
150 g
Vaj
6 darab
Burgonya
só és bors ízlés szerint
1 fej
Fokhagyma
2 darab
Citromok
1 větvička
Rosemary