HIRDETŐ

Forrás: ninafirsova from Canva

Sült csirke vajban

Ízletes sült vajas csirke, amit mindannyian szeretünk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 darab egész csirke Hozzáadott
  • 150 g Vaj Hozzáadott
  • 6 darab Burgonya Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 fej Fokhagyma Hozzáadott
  • 2 darab Citromok Hozzáadott
  • 1 větvička Rosemary Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A csirkét megmossuk, szárazra törölgetjük, majd bedörzsöljük sóval és borssal.

2. Lépés

Tegyünk egy egész fej fokhagymát és egy negyedekre vágott citromot a csirke hasába. Ez kivételes ízt ad a csirkének.

3. Lépés

Kenje meg a csirkét vajjal.

4. Lépés

Vágjuk fel a burgonyát, és szórjuk meg burgonyafűszerrel. Tegyük őket egy tepsibe.

5. Lépés

Szeleteljünk fel egy citromot, és adjuk a csirkéhez.

6. Lépés

Helyezze a csirkét egy tepsibe vagy egy sütőformába, és 180 °C-ra előmelegített sütőben süsse meg. A csirkét 20 percenként megkenjük a sütőedényből származó zsírral. Így a csirke szaftos marad, a bőre pedig ropogós.

7. Lépés

Másfél óra elteltével adjuk hozzá a csirkéhez a rozmaringot. Vigyázzunk, hogy a rozmaringot ne rögtön az elején adjuk hozzá, mert a hosszú sütési idő alatt elveszíti az aromáját.

8. Lépés

Süssük további 30 percig, vagy amíg a csirke aranybarnára sül.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új