Forrás: ninafirsova from Canva
Sült csirke vajban
Ízletes sült vajas csirke, amit mindannyian szeretünk.
Hozzávalók
- 1 darab egész csirke
- 150 g Vaj
- 6 darab Burgonya
- só és bors ízlés szerint
- 1 fej Fokhagyma
- 2 darab Citromok
- 1 větvička Rosemary
Eljárás
A csirkét megmossuk, szárazra törölgetjük, majd bedörzsöljük sóval és borssal.
Tegyünk egy egész fej fokhagymát és egy negyedekre vágott citromot a csirke hasába. Ez kivételes ízt ad a csirkének.
Kenje meg a csirkét vajjal.
Vágjuk fel a burgonyát, és szórjuk meg burgonyafűszerrel. Tegyük őket egy tepsibe.
Szeleteljünk fel egy citromot, és adjuk a csirkéhez.
Helyezze a csirkét egy tepsibe vagy egy sütőformába, és 180 °C-ra előmelegített sütőben süsse meg. A csirkét 20 percenként megkenjük a sütőedényből származó zsírral. Így a csirke szaftos marad, a bőre pedig ropogós.
Másfél óra elteltével adjuk hozzá a csirkéhez a rozmaringot. Vigyázzunk, hogy a rozmaringot ne rögtön az elején adjuk hozzá, mert a hosszú sütési idő alatt elveszíti az aromáját.
Süssük további 30 percig, vagy amíg a csirke aranybarnára sül.