Forrás: Lara Hata for Getty Images
Sült karalábé
Egy ízletes és egészséges köret, amely új és izgalmas módon mutatja be a karalábét. Ez a sült karalábé ropogós, finom és hihetetlenül könnyen elkészíthető.
Hozzávalók
- 500 g kelkáposzta
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 Teáskanál só
- 1 Teáskanál őrölt fekete bors
Eljárás
A pirított kelbimbó elkészítéséhez készítse elő a kelbimbót, úgy, hogy eltávolítja a külső leveleket és levágja a végét. A nagyobb rózsákat felezze meg, hogy egyenletesen főjenek.
Melegítse elő a nagy serpenyőt közepes hőfokon, majd adjon hozzá olívaolajat.
Adja hozzá a kelbimbót a serpenyőhöz, fűszerezze sóval és borssal, és keverje, amíg minden rózsa egyenletesen be van vonva olajjal és fűszerekkel.
Süssük a kelbimbót körülbelül 15-20 percig, amíg a szélei megpirulnak, és belül puhává válnak. Fordítsa rendszeresen a rózsákat, hogy biztosítsa, hogy egyenletesen süssek.
Távolítsa el a pirított kelbimbót a hőről, és melegen tálalja köretként kedvenc ételéhez.