HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Stewe

Sült máj

Imádom a sült májat, nagymamám régen mindig ezzel kényeztetett minket. A titka az egyszerűség és az alapanyag minősége. A trükk a tökéletes sült májhoz az, hogy nem szabad túlsütni, mert az könnyen kiszáradhat, ellenben ha megfelelően készül el puha és omlós lesz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g csirkemáj Hozzáadott
  • 100 g margarin Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • Liszt a bundázáshoz Hozzáadott
  • Koriander a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Először is tisztítsd meg a csirkemájt a hártyáitól, és vágd kisebb darabokra. Figyelj rá, hogy ne legyen nagyobb a darab 5 cm-nél, mert akkor nem fog egyenletesen megsülni. Sózd és borsozd meg ízlés szerint a májat.

2. Lépés

Verseled fel a tojást egy tányérba, és egy másikba szórd a lisztet. Jól forgasd meg a májdarabokat előbb a tojásban, majd a lisztben.

3. Lépés

Egy serpenyőben olvassz meg egy kevés margarint, és óvatosan tedd bele a májdarabokat. Minden oldalát süsd meg közepes lángon, de ne hagyd túl sokáig, maximum 2-3 percet. Ha a máj már nem rózsaszín, az azt jelenti, hogy kész.

4. Lépés

Közben szeleteld fel a vöröshagymát, és amikor kiszeded a májat a serpenyőből tedd bele a hagymát. Picit pirítsd meg a hagymát a máj által visszahagyott margarinban.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új