HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Stewe

Sült máj

Imádom a sült májat, nagymamám régen mindig ezzel kényeztetett minket. A titka az egyszerűség és az alapanyag minősége. A trükk a tökéletes sült májhoz az, hogy nem szabad túlsütni, mert az könnyen kiszáradhat, ellenben ha megfelelően készül el puha és omlós lesz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g csirkemáj Hozzáadott
  • 100 g margarin Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • Liszt a bundázáshoz Hozzáadott
  • Koriander a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Először is tisztítsd meg a csirkemájt a hártyáitól, és vágd kisebb darabokra. Figyelj rá, hogy ne legyen nagyobb a darab 5 cm-nél, mert akkor nem fog egyenletesen megsülni. Sózd és borsozd meg ízlés szerint a májat.

2. Lépés

Verseled fel a tojást egy tányérba, és egy másikba szórd a lisztet. Jól forgasd meg a májdarabokat előbb a tojásban, majd a lisztben.

3. Lépés

Egy serpenyőben olvassz meg egy kevés margarint, és óvatosan tedd bele a májdarabokat. Minden oldalát süsd meg közepes lángon, de ne hagyd túl sokáig, maximum 2-3 percet. Ha a máj már nem rózsaszín, az azt jelenti, hogy kész.

4. Lépés

Közben szeleteld fel a vöröshagymát, és amikor kiszeded a májat a serpenyőből tedd bele a hagymát. Picit pirítsd meg a hagymát a máj által visszahagyott margarinban.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek