Forrás: Pixabay: Stewe
Sült máj
Imádom a sült májat, nagymamám régen mindig ezzel kényeztetett minket. A titka az egyszerűség és az alapanyag minősége. A trükk a tökéletes sült májhoz az, hogy nem szabad túlsütni, mert az könnyen kiszáradhat, ellenben ha megfelelően készül el puha és omlós lesz.
Hozzávalók
- 500 g csirkemáj
- 100 g margarin
- 1 Fej vöröshagyma
- só
- bors
- Liszt a bundázáshoz
- Koriander a tálaláshoz
Eljárás
Először is tisztítsd meg a csirkemájt a hártyáitól, és vágd kisebb darabokra. Figyelj rá, hogy ne legyen nagyobb a darab 5 cm-nél, mert akkor nem fog egyenletesen megsülni. Sózd és borsozd meg ízlés szerint a májat.
Verseled fel a tojást egy tányérba, és egy másikba szórd a lisztet. Jól forgasd meg a májdarabokat előbb a tojásban, majd a lisztben.
Egy serpenyőben olvassz meg egy kevés margarint, és óvatosan tedd bele a májdarabokat. Minden oldalát süsd meg közepes lángon, de ne hagyd túl sokáig, maximum 2-3 percet. Ha a máj már nem rózsaszín, az azt jelenti, hogy kész.
Közben szeleteld fel a vöröshagymát, és amikor kiszeded a májat a serpenyőből tedd bele a hagymát. Picit pirítsd meg a hagymát a máj által visszahagyott margarinban.