HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: 4666192

Sült sertéshús hasa Porchetta Recept

Ez a recept tökéletesen passzol sült burgonyával és friss zöldsalátával. Élvezze ezt a klasszikus olasz showstopper-t!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
7
  • 5 font Csont nélküli sertés hasa, bőrrel a bőrén Hozzáadott
  • 2 EL édesköménymag Hozzáadott
  • 2 EL friss rozmaring, finomra vágva Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 kanalak Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fekete bors Hozzáadott
  • Konyhai madzag Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

270 perc.
1. Lépés

Kezdje a sertéshas előkészítésével. Mindenképpen vágja le a felesleges zsírt, és vágja be a bőrt. Ezt óvatosan kell elvégezni anélkül, hogy magát a húst bevágnánk. Higgye el, amikor azt mondom, hogy ez segít a zsír kiolvasztásában és a gyönyörű, ropogósra barnult tetejének kialakításában a sütés során.

2. Lépés

Pirítsa meg az édesköménymagot egy száraz serpenyőben közepes lángon, amíg illatos nem lesz - ez általában körülbelül 2 percet vesz igénybe. A pirított magok őrlése jelentősen fokozza az ízüket.

3. Lépés

Keverje össze a pirított édesköménymagot, az apróra vágott rozmaringot, a felaprított fokhagymát, a sót és a fekete borsot. Dörzsölje be ezzel a keverékkel a sertéshas húsos oldalát. Tapasztalatom szerint azt javaslom, hogy hagyjuk a keveréket néhány percig a húson, hogy az ízek átjárják.

4. Lépés

Tekerje fel a sertéshasat hosszában úgy, hogy a bőr körbeölelje az egész külső részt. Konyhai zsineggel szorosan rögzítse. Úgy vettem észre, hogy minél szorosabb a tekercs, annál jobban megmarad a szaft a porchettában.

5. Lépés

Helyezze a feltekert porchettát egy sütőedény rácsára. Hagyja pihenni a hűtőben egy éjszakán át. Ez a lépés segít kiszárítani a bőrt, így még ropogósabb lesz, miután megsült.

6. Lépés

Másnap vegye ki a porchettát a hűtőből, és hagyja szobahőmérsékleten egy órát állni, mielőtt megsütné. Melegítse elő a sütőt 500 Fahrenheit-fokra.

7. Lépés

Süsse a porchettát nagy lángon körülbelül 30 percig, hogy a bőre ropogós legyen, majd csökkentse a hőfokot 325 Fahrenheit-fokra. Folytassa a sütést további 3-4 órán át, amíg a hús megpuhul. Dicséret a türelemért, mivel a lassú sütés adja a porchetta jellegzetes ízét.

8. Lépés

Ha elkészült, hagyja pihenni a porchettát körülbelül 20 percig, mielőtt felszeletelné. Ez segít megőrizni a szaftot, és biztosítja, hogy a porchetta az első szelettől az utolsóig nedves és ízletes legyen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

829 receptek

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Húsételek

1230 receptek

Saláták

275 receptek

Szószok

285 receptek