Forrás: Pixabay: 4666192
Sült sertéshús hasa Porchetta Recept
Ez a recept tökéletesen passzol sült burgonyával és friss zöldsalátával. Élvezze ezt a klasszikus olasz showstopper-t!
Hozzávalók
- 5 font Csont nélküli sertés hasa, bőrrel a bőrén
- 2 EL édesköménymag
- 2 EL friss rozmaring, finomra vágva
- 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva
- 2 kanalak Só
- 1 teáskanál Fekete bors
- Konyhai madzag
Eljárás
Kezdje a sertéshas előkészítésével. Mindenképpen vágja le a felesleges zsírt, és vágja be a bőrt. Ezt óvatosan kell elvégezni anélkül, hogy magát a húst bevágnánk. Higgye el, amikor azt mondom, hogy ez segít a zsír kiolvasztásában és a gyönyörű, ropogósra barnult tetejének kialakításában a sütés során.
Pirítsa meg az édesköménymagot egy száraz serpenyőben közepes lángon, amíg illatos nem lesz - ez általában körülbelül 2 percet vesz igénybe. A pirított magok őrlése jelentősen fokozza az ízüket.
Keverje össze a pirított édesköménymagot, az apróra vágott rozmaringot, a felaprított fokhagymát, a sót és a fekete borsot. Dörzsölje be ezzel a keverékkel a sertéshas húsos oldalát. Tapasztalatom szerint azt javaslom, hogy hagyjuk a keveréket néhány percig a húson, hogy az ízek átjárják.
Tekerje fel a sertéshasat hosszában úgy, hogy a bőr körbeölelje az egész külső részt. Konyhai zsineggel szorosan rögzítse. Úgy vettem észre, hogy minél szorosabb a tekercs, annál jobban megmarad a szaft a porchettában.
Helyezze a feltekert porchettát egy sütőedény rácsára. Hagyja pihenni a hűtőben egy éjszakán át. Ez a lépés segít kiszárítani a bőrt, így még ropogósabb lesz, miután megsült.
Másnap vegye ki a porchettát a hűtőből, és hagyja szobahőmérsékleten egy órát állni, mielőtt megsütné. Melegítse elő a sütőt 500 Fahrenheit-fokra.
Süsse a porchettát nagy lángon körülbelül 30 percig, hogy a bőre ropogós legyen, majd csökkentse a hőfokot 325 Fahrenheit-fokra. Folytassa a sütést további 3-4 órán át, amíg a hús megpuhul. Dicséret a türelemért, mivel a lassú sütés adja a porchetta jellegzetes ízét.
Ha elkészült, hagyja pihenni a porchettát körülbelül 20 percig, mielőtt felszeletelné. Ez segít megőrizni a szaftot, és biztosítja, hogy a porchetta az első szelettől az utolsóig nedves és ízletes legyen.