HIRDETŐ
Forrás: LauriPatterson from Getty Images Signature
Sütőben sült spárga parmezánnal
Ez az egyszerűen elkészíthető, ízletes spárgarecept a parmezán sajt sós komplexitásával kiegészülve éppen megfelelő azok számára, akik valami egészséges, mégis finom ételt szeretnének az asztalra varázsolni. Az előkészületek után a sütő elvégzi a munka többi részét.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 köteg Friss spárga
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 csipet só
- 1 csipet frissen őrölt fekete bors
- 50 g reszelt parmezán sajt
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra. Egy nagy sütőtálat vonjunk be sütőpapírral.
2. Lépés
A spárgát vágjuk le a végénél, mossuk meg alaposan, és szárítsuk meg.
3. Lépés
Helyezzük a spárgát a sütőtálba, csepegtessük meg olívaolajjal, és sózzuk-borsozzuk ízlés szerint.
4. Lépés
Szórjuk meg a parmezán sajttal a spárgát, és tegyük be a sütőbe.
5. Lépés
Süssük a spárgát 15 percig, vagy amíg a sajt aranybarnára nem sül és a spárga meg nem puhul. Tálaljuk melegen.