HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Szívós zöldhagyma saláta

Ez a saláta tökéletes, ha valami ropogósra, lédúsra, fanyarra és egészségesre vágysz egyszerre.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 saláta uborka Hozzáadott
  • 1 sárgarépa Hozzáadott
  • 1 piros paprika Hozzáadott
  • 1 sárga paprika Hozzáadott
  • 1 The Onion Hozzáadott
  • 1 csésze cseresznyeparadicsom Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál citromlé Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Friss bazsalikomlevelek ( nem kötelező ) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

Kezdje azzal, hogy minden zöldséget hideg csapvíz alatt megfelelően megmos; ez kritikus fontosságú a maradék szennyeződések és növényvédő szerek eltávolításához, így biztosítva az élelmiszer biztonságát és higiéniáját.

2. Lépés

Az uborkát, a sárgarépát és a paprikát apró darabokra vágjuk, miközben a magokat gondosan elkerüljük a sima fogyasztás érdekében. A hagymát vékonyan szeletelje fel, majd ezeket a színes finomságokat egy nagy keverőtálban házasítsa össze.

3. Lépés

A cseresznyeparadicsomokat félbevágva nemcsak könnyebben fogyaszthatóak, hanem a fanyar levük is felszabadul, ami hozzájárul a saláta általános ízéhez. Adja őket a keverőtálba.

4. Lépés

Az évek során megtanultam, hogy az öntetet külön-külön összekeverve mindig egyenletes ízeloszlást biztosítok. Tehát egy kis tálban keverjük össze az olívaolajat, a citromlevet, a sót és a borsot. Ha szereted a pikáns salátát, nyugodtan adj hozzá még több citromlevet. Túl savanyú? Kiegyenlítse több olívaolajjal.

5. Lépés

Öntse az öntetet a zöldségekre, és óvatosan forgassa össze, amíg alaposan el nem keveredik. Az én praktikus tippem itt az, hogy használjon két kanalat vagy salátadobót ehhez a feladathoz.

6. Lépés

Díszítsük friss bazsalikomlevelekkel, de csak közvetlenül tálalás előtt. Ez megakadályozza, hogy a bazsalikom megfonnyadjon és elveszítse élénk zöld árnyalatát.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új