HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Szívós zöldhagyma saláta

Ez a saláta tökéletes, ha valami ropogósra, lédúsra, fanyarra és egészségesre vágysz egyszerre.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 saláta uborka Hozzáadott
  • 1 sárgarépa Hozzáadott
  • 1 piros paprika Hozzáadott
  • 1 sárga paprika Hozzáadott
  • 1 The Onion Hozzáadott
  • 1 csésze cseresznyeparadicsom Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál citromlé Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Friss bazsalikomlevelek ( nem kötelező ) Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

Kezdje azzal, hogy minden zöldséget hideg csapvíz alatt megfelelően megmos; ez kritikus fontosságú a maradék szennyeződések és növényvédő szerek eltávolításához, így biztosítva az élelmiszer biztonságát és higiéniáját.

2. Lépés

Az uborkát, a sárgarépát és a paprikát apró darabokra vágjuk, miközben a magokat gondosan elkerüljük a sima fogyasztás érdekében. A hagymát vékonyan szeletelje fel, majd ezeket a színes finomságokat egy nagy keverőtálban házasítsa össze.

3. Lépés

A cseresznyeparadicsomokat félbevágva nemcsak könnyebben fogyaszthatóak, hanem a fanyar levük is felszabadul, ami hozzájárul a saláta általános ízéhez. Adja őket a keverőtálba.

4. Lépés

Az évek során megtanultam, hogy az öntetet külön-külön összekeverve mindig egyenletes ízeloszlást biztosítok. Tehát egy kis tálban keverjük össze az olívaolajat, a citromlevet, a sót és a borsot. Ha szereted a pikáns salátát, nyugodtan adj hozzá még több citromlevet. Túl savanyú? Kiegyenlítse több olívaolajjal.

HIRDETŐ
5. Lépés

Öntse az öntetet a zöldségekre, és óvatosan forgassa össze, amíg alaposan el nem keveredik. Az én praktikus tippem itt az, hogy használjon két kanalat vagy salátadobót ehhez a feladathoz.

6. Lépés

Díszítsük friss bazsalikomlevelekkel, de csak közvetlenül tálalás előtt. Ez megakadályozza, hogy a bazsalikom megfonnyadjon és elveszítse élénk zöld árnyalatát.

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image Tammers

Szívós zöldhagyma saláta

Ez a saláta tökéletes, ha valami ropogósra, lédúsra, fanyarra és egészségesre vágysz egyszerre.

15
Percek
4
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

Kezdje azzal, hogy minden zöldséget hideg csapvíz alatt megfelelően megmos; ez kritikus fontosságú a maradék szennyeződések és növényvédő szerek eltávolításához, így biztosítva az élelmiszer biztonságát és higiéniáját.

2. Lépés

Az uborkát, a sárgarépát és a paprikát apró darabokra vágjuk, miközben a magokat gondosan elkerüljük a sima fogyasztás érdekében. A hagymát vékonyan szeletelje fel, majd ezeket a színes finomságokat egy nagy keverőtálban házasítsa össze.

3. Lépés

A cseresznyeparadicsomokat félbevágva nemcsak könnyebben fogyaszthatóak, hanem a fanyar levük is felszabadul, ami hozzájárul a saláta általános ízéhez. Adja őket a keverőtálba.

4. Lépés

Az évek során megtanultam, hogy az öntetet külön-külön összekeverve mindig egyenletes ízeloszlást biztosítok. Tehát egy kis tálban keverjük össze az olívaolajat, a citromlevet, a sót és a borsot. Ha szereted a pikáns salátát, nyugodtan adj hozzá még több citromlevet. Túl savanyú? Kiegyenlítse több olívaolajjal.

5. Lépés

Öntse az öntetet a zöldségekre, és óvatosan forgassa össze, amíg alaposan el nem keveredik. Az én praktikus tippem itt az, hogy használjon két kanalat vagy salátadobót ehhez a feladathoz.

6. Lépés

Díszítsük friss bazsalikomlevelekkel, de csak közvetlenül tálalás előtt. Ez megakadályozza, hogy a bazsalikom megfonnyadjon és elveszítse élénk zöld árnyalatát.

Hozzávalók
1
saláta uborka
1
sárgarépa
1
piros paprika
1
sárga paprika
1
The Onion
1 csésze
cseresznyeparadicsom
1 evőkanál
olívaolaj
1 evőkanál
citromlé
só és bors ízlés szerint
Friss bazsalikomlevelek ( nem kötelező )